Ugrás a tartalomra

Eltévedt lövedékek

2022.05.16
19:32
2022.05.16
19:47
Forrás
Pannon RTV
Baráth László Eltévedt lövedékek című könyvét mutatták be a Szabadkai Városi Könyvtárban.

A kötet Szarajevó ostromának 30. évfordulója kapcsán született. A könyv egyfajta vallomásregény - mondta a szerző. Vallomás arról, hogy egy akkor ott élő vajdasági magyar művésztanár hogyan élte meg a szarajevói háború időszakát. A könyvbemutató nem szokványos módon zajlott, zenei etűdökkel volt gazdagítva. Egyebek mellett fellépett maga a szerző és felesége is, valamint a Szabadkai Zeneiskola növendékei, és más, korábban Szarajevóban tanult diákok is.

Baráth László, művésztanár: „Szarajevó Európa Jeruzsáleme volt. Több vallásos, több kultúrás város, és ezt talán valahol elgondolták, hogy ezt a hatalmas egységet, ezt a gyönyörű együttélési technikát meg kell szüntetni. Én így érzem. Mivel pedagógus vagyok, zenetanár, művésztanár, nekünk még fájdalmasabb ezt feldolgozni, ugyanis emberi és szakmai megbecsülés, amit Szarajevó adott az rettentő kegyetlenül érintett nem csak engem, hanem azokat az embereket és volt diákjaimat is, akik a könyvben vallomásokat tesznek. Tehát ez a könyv tulajdonképpen egy vallomásregény. Az életemről, Szarajevóról, az akkori helyzetről. Lehet egy kicsit szociális keresztmetszet is.”

Baráth László
Szabadkai Városi Könyvtár

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.