Ugrás a tartalomra

Emlékkönyv jelent meg Zrínyi Miklósról

2022.03.25
18:13
2022.03.25
18:53
Forrás
Pannon RTV
Gazdagon illusztrált, a modern tudományos eredményeket olvasmányos formában ismertető emlékkönyv jelent meg Zrínyi Miklósról.

A kötet kiadásának az volt a célja, hogy a Zrínyi Miklós-emlékév kapcsán méltón megemlékezzenek a magyar főnemesről, aki egyben horvát bán is volt. Az életrajza szerint kiemelkedő politikus, hadtudós, író és költő is. A budapesti bemutatón elhangzott, személye napjainkban is határoktól függetlenül összeköt országokat, nemzeteket, politikusokat, tudósokat és hétköznapi embereket.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiadott könyvet Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes méltatta.

„Ezek a kötetek eleve eljutnak minden határon túli magyar iskolába, a magyarországi könyvtárakba, nyilván angolul el fognak jutni a világ nagy könyvtáraiba, és örömmel jelentem önöknek, hogy természetesen a könyvkereskedelemben, a könyvesboltokban bárki számára megvásárolható. Érdemes felidézni a négy kötetet: Szent László, Mátyás király, Rákóczi, Zrínyi és készül a Mária Teréziát bemutató kötet is.”

emlékkönyv
Zrínyi Miklós
Semjén Zsolt

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.