Ugrás a tartalomra
Subotica.com

Emlékmű Balázs Janika tiszteletére

2018-06-08
17:28
Forrás
Pannon RTV
Felavatták a világ egyik leghíresebb tamburaművésze, Balázs Janika és zenekarának a szobrát Palicson. Az emlékművet Zvonko Bogdan adta át, pincészete előtt.

Egy örök-érvényű művésznek állítunk emléket, aki egy olyan letűnőfélben lévő kor legnagyobb alakja volt, amely még reméljük fennmarad egy ideig - hangsúlyozta a tamburazene mecénása. A bronzból készült szoborcsoportot Franjo Mačković készítette. Balázs Janika 1925-ben Lukácsfalván látta meg a napvilágot. Haláláig, 1988-ig aktívan zenélt.

Zvonko Bogdan

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Nagyon komolyan romlik a föld minősége

Az elsivatagosodást bemutató világatlasz új kiadása szerint a népességnövekedés és a fogyasztási szokások változása minden korábbinál nagyobb nyomást gyakorolnak a Föld természeti erőforrásaira.
20:34, Frissítve: 20:42

Indul a Vajdaság Vizei regatta

Már május elején beteltek a helyek a jubiláris 10. Vajdaság Vizei regattára, amelyet június 22-e és július 1-je között tartanak meg.
20:15, Frissítve: 20:24

Aranyérmes a magyar férfi kardcsapat

A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az újvidéki Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután a fináléban 45-33-ra legyőzte az olasz együttest.
19:05

Đoković a bolgár Dimitrovot verte

Novak Đoković megnyerte nyolcaddöntős mérkőzését is az angliai Queensben megrendezett füves pályás tenisztornán, miután két szettben legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.