Ugrás a tartalomra
Subotica.com

Emlékmű Balázs Janika tiszteletére

2018-06-08
17:28
Forrás
Pannon RTV
Felavatták a világ egyik leghíresebb tamburaművésze, Balázs Janika és zenekarának a szobrát Palicson. Az emlékművet Zvonko Bogdan adta át, pincészete előtt.

Egy örök-érvényű művésznek állítunk emléket, aki egy olyan letűnőfélben lévő kor legnagyobb alakja volt, amely még reméljük fennmarad egy ideig - hangsúlyozta a tamburazene mecénása. A bronzból készült szoborcsoportot Franjo Mačković készítette. Balázs Janika 1925-ben Lukácsfalván látta meg a napvilágot. Haláláig, 1988-ig aktívan zenélt.

Zvonko Bogdan

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:47, Frissítve: 11:08

Szeretem a nagyszüleimet

A topolyai Családfa elnevezésű civil szervezet képzőművészeti és irodalmi pályázatot hirdet, melynek célja, hogy kiemeljük a nagyszülők fontos szerepét a családban.

Népszerű

Motoros baleset a Majsai úton

Baleset történt szerda este Szabadkán a Majsai úton. A szemtanúk elmondása szerint egy motoros közlekedett Makkhetes irányába, amikor a kanyarban lévő kis utcából egy autó kihajtott elé.

Megnyitottak Szerbia-szerte a Lidl áruházak

A cégóriás olyan termékeket dobott piacra, amelyek eddig Szerbiában nem voltak jelen. A német lánc szerbiai megjelenését már hónapok óta nagy várakozás előzte meg.