Ugrás a tartalomra

„...én is egy sugár vagyok”

2022.05.09
18:04
2022.05.09
20:00
Forrás
Pannon RTV
Szabadkán, a Blaha Lujza Cukrászdában lépett fel a Mécsvirág együttes az „...én is egy sugár vagyok” című verses zenés összeállítással. Az Énekelt Versek XXVI. Zentai Fesztiváljának kísérőprogramjaként Petőfi-összeállítással készültek.

A Blaha Lujza Cukrászda megalakulása óta a művészek kiszolgálója is, kiállítások és dzsesszestek folyamatos helyszíne. A kulturális eseményekre is nyitott polgári cukrászda miliőjébe remekül illeszkedik a Mécsvirág együttes - mondta Paskó Csaba, a szabadkai Caritas jótékonysági szervezet elnöke, a cukrászda vezetője: Olyan hely, ami olyan embereket vonz ide, akik a város értelmiségi rétege, akik egy csendes visszahúzódott helyen, szép környezetben, nem zajos kocsma területen tudnak egymással beszélgetni és ebbe igenis beleillik az a kulturális tevékenység az a fajta muzsika, vers, amit a Mécsvirág is képvisel, hiszen ismerjük őket.

A Mécsvirág együttes fennállása óta számos helyen és helyszínen tájolt, de cukrászdában most léptek fel először.

Verebes Krnács Erika, előadóművész, Mécsvirág együttes: Mivel ez egy különleges hely és Blaha Lujza Cukrászdának hívják, így sokat remélünk ettől a fellépéstől. Megpróbáljuk kizárni az alapzajokat és nagyon koncentrálni és azoknak az embereknek mondani ezeket a nagyon fontos verseket, akik eljöttek és megtiszteltek bennünket.

A magyar állam által támogatott tájoló program keretében idén Szabadkán még öt alkalommal láthatják őket, de ellátogatnak még Felsőhegyre és Topolyára is.

Blaha Lujza Cukrászda
Mécsvirág
Mécsvirág együttes
Verebes Krnács Erika
Petőfi Sándor

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.