Ugrás a tartalomra

„…én is egy sugár vagyok”

2023.01.19
07:41
2023.01.19
16:51
Forrás
Pannon RTV
A magyar kultúra napját ünnepelték tegnap este az óbecsei Népkönyvtárban. A Mécsvirág együttes verses-zenés irodalmi összeállításának köszönhetően Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára emlékezhetett a közönség.

Petőfi-versek, Petőfiről szóló szövegek és megzenésített versek előadása alkotta az „…én is egy sugár vagyok” című verses-zenés irodalmi összeállítást, amivel a magyar kultúra napját ünnepelték az óbecsei Népkönyvtárban. A zentai Mécsvirág együttes produkciója Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából készült.

Verebes Krnács Erika, előadóművész, Mécsvirág együttes: „Nagyon fontos számunka az, hogy hol a helyünk, a szülőföld szeretete, a szerelem, a szabadság – tulajdonképpen erre fűztük föl ezt a műsort, és arra, hogy hol a helyünk, mivégre születik az ember?”

A magyar kultúra napja alkalmat ad arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk gyökereinknek és szellemi értékeinknek.

Szerda Balázs, művelődéssel és civil szervezetekkel megbízott tanácstag, Óbecse: „Emlékezzünk arra, hogy mit jelentett a magyar kultúra a múltunkban, hogy mennyiben járul hozzá ahhoz, hogy a mai napig is itt lehetünk. Tegyünk a szívünkre a kezünket, és gondolkodjunk el azon is, hogy mit jelent nekünk ma, valamint azon, hogy mit fog jelenteni nekünk a jövőben. Ha igazán a szívünkre tesszük a kezünket, akkor azon is gondolkodjunk el, hogy mi vár ránk, ha nem becsüljük meg eléggé és nem viseltetünk iránta kellő tisztelettel. Azt gondolom, hogy a magyarság megmaradása a tét akkor, amikor a kultúráról beszélünk, és ez tud minket megtartani itt még több száz éven keresztül.”

Január 22-ét 1989 óta ünnepeljük a magyar kultúra napjaként annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

Óbecse
Petőfi Sándor
Mécsvirág együttes
magyar kultúra napja
Verebes Krnács Erika
Szerda Balázs

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.