Ugrás a tartalomra

Énekelve kapcsolódnak ki a temeriniek (videó)

2016.12.07
09:39
Összhang - így hívják a temerini Juventus énekkar kezdeményezését, melynek célja, hogy szélesebb körben is megszerettesse a helyi lakosokkal a kóruséneklést
Összhang - így hívják a temerini Juventus énekkar kezdeményezését, melynek célja, hogy szélesebb körben is megszerettesse a helyi lakosokkal a kóruséneklést. Nyár óta minden hónapban közös éneklésre invitálják a kisváros apraját-nagyját. A zene, az éneklés a kikapcsolódás egyik legjobb módja. Ezernyi ügyes-bajos gondunk, dolgunk miatt azonban kevés idő jut a lazításra. A temeriniek közül mégis sokan szakítanak havonta egy órát arra, hogy kórusban énekeljenek. Papp Éva, Temerin: „Számomra ez a próba, ez az éneklés kikapcsolódást jelentett, mert ez az egy óra alatt én elfelejtettem a mindennapi gondokat, bajokat.” Hegedűs Ilona, Temerin: „Olyan boldoggá tesz, kitölti az embernek a lelkét. Olyan vidáman megyek utána haza. Nagyon szép, tényleg nagyon szép.”



Fehér Aranka, Temerin: „Aki szeret énekelni, az mind tudja, hogy ez gyönyörű érzés és nagyon sok boldogságot ad.” vlcsnap-2016-12-07-14h02m57s78 Csernyák Zsuzsanna kórusvezető elmondása szerint maga is meglepődött, hogy ennyi érdeklődő volt. Főleg a nyári hónapokban vettek részt sokan a próbákon. „Amikor szájról-szájra elterjedt a híre, hogy milyen jó volt, és ezt is énekeltünk, meg azt is énekeltünk, akkor a fiatal anyukák elhívták a barátnőjüket, volt, amikor elég sok férfi is eljött, tehát én nagyon elégedett vagyok ezzel.” A próbák lényege a lazítás, az éneklés szeretetének közösségben való kifejezése. A temerinieknek sikerült megvalósítaniuk azt az összhangot, ami a pezsgő közösségi élet záloga.
Temerin
kórus
éneklés
Összhang

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.