Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Értékmegőrző programok szerepe a XXI. században

2023.05.25
17:45
2023.05.25
18:40
Forrás
Pannon RTV
A budapesti Magyarság Háza nem kizárólag hagyományőrzéssel, és nem csak a múltnak a tárgyaival és emlékeivel, a szellemi és tárgyi örökséggel van kapcsolatban.

Hanem a modernitás és a hagyomány egyvelegét próbálják meg a közönség elé tárni, mondta Csibi Krisztina ma este a VM4K-ban. A Csütörtök esték programsorozat vendégével, a budapesti Magyarság Háza igazgatójával a magyar hagyományőrzés fontosságáról és az összmagyarság kultúrájának ápolásáról Silling Léda néprajzkutató beszélgetett. 

Csibi Krisztina, igazgató, Magyarság Háza, Budapest, Magyarország: „Most már elmondhatom, hogy a Magyarság Háza életében az elmúlt tíz évben nagyjából 90-95 százalékban külhoni szereplők vannak. Tehát külhoni produkciókat vándoroltatunk Budapesten, Magyarország nagyvárosaiban, akár kis falvaiban, településein, és a Kárpát-medence minden szegletébe igyekszünk eljuttatni. Sőt, négy-öt évvel ezelőtt indult el az a kezdeményezés, hogy most már a diaszpóra magyar közösségeiben is jelen legyünk egy-egy kiállítással, az emlékévekhez kapcsolódó programokkal, pályázati felhívásokkal, és egyéb kulturális produkcióval, irodalmi estekkel, ami könnyen vándoroltatható.” 

magyarság háza
Csibi Krisztina

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:49

A fogamzásgátlás világnapja

A Fogamzásgátlás Világnapján az Újvidéki Egészségház előadást tartott középiskolások számára, ahol a résztvevők megtanulhatták, hogyan éljenek felelősségteljes nemi életet és milyen módszerekkel védekezhetnek.

Népszerű

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.