Ugrás a tartalomra
Óbecse címere

Esszé- és tanulmányíró pályázat Óbecsén

2018-05-16
08:18
2018-05-16
17:29
Forrás
Pannon RTV
Esszé- és tanulmányíró pályázatot hirdetett a Magyar Ifjúsági Akció Polgári Egyesület Óbecsén történt 1944-ben és 1945-ben címmel. A korhatár 14-27 év, a beadási határidő június 20.

Az öt legjobb pályamunkát egyenként 100 euróval jutalmazzák, és publikálási lehetőséget is biztosítanak majd a szerzőknek. A budapesti Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott pályázaton a korhatár 14-27 év, a beadási határidő június 20.

Kiss Igor, elnök, Magyar Ifjúsági Akció Polgári Egyesület: „Azt céloztuk meg, hogy a fiatalok foglalkozzanak helytörténettel, és mivel még a 44-45-ös magyar áldozatoknak, ill. a partizán vérengzéseknek a kutatása nem fejeződött be Óbecsén, rengeteg a kutatási terület, ezért döntöttünk úgy, hogy erre próbáljuk rávenni a fiatalokat, a középiskolásokat, egyetemistákat, ifjú kutatókat, hogy foglalkozzanak helytörténettel és foglalkozzanak ezzel a témával, ami még bőven ad kutatási lehetőséget.”

Óbecse
esszé
tanulmány
pályázat

Most

11:08

Babosék már a döntőben

Babos Tímea és partnere, Kristina Mladenović győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.