Ugrás a tartalomra
Óbecse címere

Esszé- és tanulmányíró pályázat Óbecsén

2018-05-16
08:18
2018-05-16
17:29
Forrás
Pannon RTV
Esszé- és tanulmányíró pályázatot hirdetett a Magyar Ifjúsági Akció Polgári Egyesület Óbecsén történt 1944-ben és 1945-ben címmel. A korhatár 14-27 év, a beadási határidő június 20.

Az öt legjobb pályamunkát egyenként 100 euróval jutalmazzák, és publikálási lehetőséget is biztosítanak majd a szerzőknek. A budapesti Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott pályázaton a korhatár 14-27 év, a beadási határidő június 20.

Kiss Igor, elnök, Magyar Ifjúsági Akció Polgári Egyesület: „Azt céloztuk meg, hogy a fiatalok foglalkozzanak helytörténettel, és mivel még a 44-45-ös magyar áldozatoknak, ill. a partizán vérengzéseknek a kutatása nem fejeződött be Óbecsén, rengeteg a kutatási terület, ezért döntöttünk úgy, hogy erre próbáljuk rávenni a fiatalokat, a középiskolásokat, egyetemistákat, ifjú kutatókat, hogy foglalkozzanak helytörténettel és foglalkozzanak ezzel a témával, ami még bőven ad kutatási lehetőséget.”

Óbecse
esszé
tanulmány
pályázat

Most

23:00, Frissítve: 23:07

Az Opel is manipulált a károsanyag-kibocsátással

Elrendelte 96 ezer Opel autó visszahívását pénteken a német közúti közlekedési hatóság a Volkswagen csoport dízelbotrányában leleplezett visszaéléshez hasonló károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt.
20:24, Frissítve: 20:53

Mintegy ezer ösztöndíjasa van az MNT-nek

A 2018/19-es tanévre 228 kezdő egyetemistával és főiskolással, valamint 59 demonstrátori ösztöndíjassal írtak alá szerződést az újvidéki Európa Kollégiumban megrendezett ünnepségen.
19:14, Frissítve: 19:21

Civil Piknik a hét végén

A kétnapos összejövetel célja különböző civil gyakorlatok bemutatása, megvitatása, egymás munkájának megismerése, új kapcsolatok kiépítése. Az idei rendezvény témája: A közösség segítő ereje.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.