Ugrás a tartalomra
Óbecse címere

Esszé- és tanulmányíró pályázat Óbecsén

2018-05-16
08:18
2018-05-16
17:29
Forrás
Pannon RTV
Esszé- és tanulmányíró pályázatot hirdetett a Magyar Ifjúsági Akció Polgári Egyesület Óbecsén történt 1944-ben és 1945-ben címmel. A korhatár 14-27 év, a beadási határidő június 20.

Az öt legjobb pályamunkát egyenként 100 euróval jutalmazzák, és publikálási lehetőséget is biztosítanak majd a szerzőknek. A budapesti Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott pályázaton a korhatár 14-27 év, a beadási határidő június 20.

Kiss Igor, elnök, Magyar Ifjúsági Akció Polgári Egyesület: „Azt céloztuk meg, hogy a fiatalok foglalkozzanak helytörténettel, és mivel még a 44-45-ös magyar áldozatoknak, ill. a partizán vérengzéseknek a kutatása nem fejeződött be Óbecsén, rengeteg a kutatási terület, ezért döntöttünk úgy, hogy erre próbáljuk rávenni a fiatalokat, a középiskolásokat, egyetemistákat, ifjú kutatókat, hogy foglalkozzanak helytörténettel és foglalkozzanak ezzel a témával, ami még bőven ad kutatási lehetőséget.”

Óbecse
esszé
tanulmány
pályázat

Most

21:18, Frissítve: 22:31

Szent István-napi ünnepség Palicson

Palicson tartották meg szombat este a Szent István-napi központi ünnepséget a VMSZ szervezésében. A magyar haza jó úton halad ahhoz, hogy visszanyerje régi önbecsülését - mondta Magyar Levente.
19:27, Frissítve: 22:03

Megtelt hívekkel a szabadkai székesegyház

Szent István hazánkat hazánkká és a keresztény Európa részévé tette - emelte ki prédikációjában Márfi Gyula veszprémi érsek a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban tartott misén szombaton délután.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.