Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Észak-Bácska természetvédelmi értékei

2019-05-16
17:32
2019-05-16
18:08
Forrás
Pannon RTV
A térség flóráját és faunáját mutatja be Kajdocsi Lovász Gabriella és Hulló István új könyve, az Észak-Bácska természetvédelmi értékei.

Környékünk egy rendkívül gazdag találkozási pont az életközösségek között, a szikes, a homokpuszták és a löszpuszták között sokféle megőrzendő életközösség létezik - emelték ki a kötet szerzői csütörtök délután, a Szabadkai Városi Múzeumban. A bemutatón Czékus Géza, a kiadvány szakvéleményezője mondott méltatást. Beszédében hangsúlyozta, a könyv bárki számára olvasmányos lehet, sőt kiváló segédanyag a szintén most megnyílt, A természet és az ember című, a környék élővilágát bemutató kiállításhoz.

Kajdocsi Lovász Gabriella, a könyv társszerzője: „A kutatómunka Hulló István nevéhez fűződik főképp, ugyanis ő rendkívül nagy természetjáró, és az ő fejéből is pattant ki a kötet ötlete. A múlt feltárása volt igazából az én reszortom, a jégkorszaki folyamatok, tulajdonképpen szakirodalmi adatok összegabalyítása, és abból egy történet kialakítása pedig az én feladatom volt.”

Hulló István
Kajdocsi Lovász Gabriella
Czékus Géza
Szabadkai Városi Múzeum

Most

14:45

Két ország, egy ellenőrzés

Holnaptól az észak-macedón és a szerb rendőrök egy épületben, közösen és egyszerűsítve végzik majd a határellenőrzést Tabanovcénél, illetve Preševónál.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.