Ugrás a tartalomra

Észak-Bácska természetvédelmi értékei

2019.05.16
17:32
2019.05.16
18:08
Forrás
Pannon RTV
A térség flóráját és faunáját mutatja be Kajdocsi Lovász Gabriella és Hulló István új könyve, az Észak-Bácska természetvédelmi értékei.

Környékünk egy rendkívül gazdag találkozási pont az életközösségek között, a szikes, a homokpuszták és a löszpuszták között sokféle megőrzendő életközösség létezik - emelték ki a kötet szerzői csütörtök délután, a Szabadkai Városi Múzeumban. A bemutatón Czékus Géza, a kiadvány szakvéleményezője mondott méltatást. Beszédében hangsúlyozta, a könyv bárki számára olvasmányos lehet, sőt kiváló segédanyag a szintén most megnyílt, A természet és az ember című, a környék élővilágát bemutató kiállításhoz.

Kajdocsi Lovász Gabriella, a könyv társszerzője: „A kutatómunka Hulló István nevéhez fűződik főképp, ugyanis ő rendkívül nagy természetjáró, és az ő fejéből is pattant ki a kötet ötlete. A múlt feltárása volt igazából az én reszortom, a jégkorszaki folyamatok, tulajdonképpen szakirodalmi adatok összegabalyítása, és abból egy történet kialakítása pedig az én feladatom volt.”

Hulló István
Kajdocsi Lovász Gabriella
Czékus Géza
Szabadkai Városi Múzeum

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.