Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Észak-Bácska természetvédelmi értékei

2019-05-16
17:32
2019-05-16
18:08
Forrás
Pannon RTV
A térség flóráját és faunáját mutatja be Kajdocsi Lovász Gabriella és Hulló István új könyve, az Észak-Bácska természetvédelmi értékei.

Környékünk egy rendkívül gazdag találkozási pont az életközösségek között, a szikes, a homokpuszták és a löszpuszták között sokféle megőrzendő életközösség létezik - emelték ki a kötet szerzői csütörtök délután, a Szabadkai Városi Múzeumban. A bemutatón Czékus Géza, a kiadvány szakvéleményezője mondott méltatást. Beszédében hangsúlyozta, a könyv bárki számára olvasmányos lehet, sőt kiváló segédanyag a szintén most megnyílt, A természet és az ember című, a környék élővilágát bemutató kiállításhoz.

Kajdocsi Lovász Gabriella, a könyv társszerzője: „A kutatómunka Hulló István nevéhez fűződik főképp, ugyanis ő rendkívül nagy természetjáró, és az ő fejéből is pattant ki a kötet ötlete. A múlt feltárása volt igazából az én reszortom, a jégkorszaki folyamatok, tulajdonképpen szakirodalmi adatok összegabalyítása, és abból egy történet kialakítása pedig az én feladatom volt.”

Hulló István
Kajdocsi Lovász Gabriella
Czékus Géza
Szabadkai Városi Múzeum

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.