Ugrás a tartalomra

Európai Filmek Palicsi Fesztiválja 27. alkalommal

2020.09.11
14:39
2020.09.11
17:14
Forrás
Pannon RTV
Holnap kezdődik az Európai Filmek 27. Palicsi Fesztiválja.

A járványhelyzet miatt nyárról mostanra halasztották az eseményt, a program azonban marad a tervezett. Több mint 100 filmet tűznek repertoárra, megnézhetjük az elmúlt év legfontosabb európai filmjeit.

Idén kisebb létszámú közönséggel, több helyszínen szervezik meg a 27. Palicsi Filmfesztivált a koronavírus-járvány miatt. A vetítések a szabadkai Szabadegyetemen az EuroCinemában, valamint a Lifka Sándor Art Moziban és Palicson az Abbazia moziban lesznek. A helyszínek befogadóképessége korlátozott lesz a járványhelyzet miatt. A palicsi Nyári Színpadot idén nem használják a szervezők.

Radoslav Zelenović, igazgató, Palicsi Európai Filmfesztivál: „Ezt mind négy helyszínre összerakni nem volt könnyű és egyszerű. De ettől függetlenül az volt a legnehezebb döntés, hogy nem mehetünk a Nyári Színpadra.”

Az új magyar filmeket az EuroCinemában adják vasárnap 17 órától. Jövő péntekig 6 új magyar alkotást láthatnak a nézők. A fesztivál egyik vendége a magyarországi rendező, Enyedi Ildikó lett volna, ám a járványhelyzet miatt nem tud ide látogatni.

Ilija Tatić, igazgató, Szabadegyetem, Szabadka: „Ez a fesztivál nem csak a folytonosság fesztiválja. Ez jóval több annál, a fesztivál teljes programját megvalósítjuk. Tehát az összes 14-15 hivatalos és nem hivatalos programot megrendezzük, ami 130 filmet jelent.”

Idén a járványhelyzetre való tekintettel maszkot kell viselnie a közönségnek. Belépéskor megmérik a testhőmérsékletet, kezet és lábbelit fertőtlenítenek, tartani kell a másfél méteres távolságot egymástól, a nézőtéren pedig egy helyet mindenki mellett kihagynak.

Európai Filmek Palicsi Fesztiválja
Szabadka
Radoslav Zelenović
Ilija Tatić
Szabadegyetem

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.