Ugrás a tartalomra

Évadnyitó a muzslyai Petőfiben

2022.11.28
15:19
2022.11.28
16:24
Forrás
Pannon RTV
Másfél órás műsorral ünnepelték tegnap este 75 éves muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület évadnyitóját. A szakcsoportok bemutatkozása mellett a 16. évadnyitó rendezvény másik célja az új tagok toborzása volt.

Minden korosztály fellépett, a legkisebbektől az idősekig, a népdalcsoporttól a néptáncosokig, a citerásoktól és a népmesemondóktól egészen a színjátszókig. Dobó József, elnök, Petőfi Sándor MME. Muzslya: „Az évadnyitó műsor egy olyan rendezvény, amelyen minden művelődési egyesületünkben dolgozó szakcsoport lehetőséget kap a bemutatkozásra. A jelenlevő nézők, szülők, nagyszülők belátást kapnak arról, hogy az elmúlt idényben mivel is foglalkoztak művelődési egyesületünkben a gyerekek illetve a felnőttek. És természetesen ez egy ünnep számunkra.”

A nap mozgalmas volt a Molnár család számára is, hiszen advent első vasárnapján délelőtt gyertyagyújtáson voltak, este pedig már az évadnyitón léptek fel. Molnár Lábadi Csilla, néptáncos, Petőfi Sándor MME, Muzslya: „Néptáncosok vagyunk. A legkisebb lányunk táncol a legkisebb csoportban, a Harmatcsöpp tánccsoportban, Süveg Hilda a csoportvezető. A férjem koreográfus és táncoktató a középső csoportnak, a Tiszavirág néptánccsoportnak, ott táncol a kisebb lányunk is. Mi pedig a nagy tánccsoport tagjai vagyunk, a Százszorszép tánccsoportban táncolunk mind a ketten.”

Az egyesületben kifejtett munkájáért Juhász István amatőr festő vehette át az egyesület idei arany plakettjét. „Nem az elismerésért dolgoztam, dolgoztam azért, hogy a Petőfi legyen jobb, könnyebb, szebb. Mindenkinek, nem csak énnekem. Mert ha nem dolgozunk, akkor nincs megmozdulás, nincs munka, akkor nem is él a Petőfi.”

Muzslya egykor az amatőr színjátszásról volt ismert. A vasárnap este bemutatott rövid jelenet közönségsikere megmutatta, hogy ma is volna erre igény. Kósa Zoltán, alelnök, Petőfi Sándor MME, Muzslya: „Úgy gondoltuk egy rövid, pár perces jelenettel fel tudnánk dobni az előadást. És ez, megkértem a hölgyeket, hogy ki szeretne részt venni egy rövid jelenetbe. Jelentkeztek, csináltunk egy pár próbát, úgyhogy a ma este szerintem nagyon jól sikerült.”

Az évadnyitón a muzslyai egyesület dicsérő oklevéllel hálálta meg a magyarcsernyei, a tordai és a magyarittabéi művelődési egyesületek közreműködését az elmúlt időszakban.

Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület
Muzslya
Kósa Zoltán

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.