Ugrás a tartalomra

Évadzáró koncertet adott az Electe Művészeti Egyesület (videó)

2016.12.19
10:15
A komolyzene gyöngyszemei, kórusművek és modern darabok is felcsendültek vasárnap este az Electe Művészeti Egyesület évadzáró hangversenyén
A komolyzene gyöngyszemei, kórusművek és modern darabok is felcsendültek vasárnap este az Electe Művészeti Egyesület évadzáró hangversenyén. A szabadkai Városháza dísztermében több száz zenekedvelő hallgatta a népszerű dallamokat. Sosztakovics, Rossini és Richard Wagner műveit is élvezhette a közönség. Az esten számos művész lépett fel. Köztük a Nataša Vasić, Csikós Krisztina, Emina Tikvicki és Tamara Štrickij Szög összeállítású acapella quartett. Görög Noémi, az Electe művészeti igazgatója elmondta, hogy termékeny évadot zártak, hiszen 15 sikeres koncertet, egy zenei versenyt és egy mesterkurzust is szerveztek az elmúlt évben. Remélhetőleg jövőre is folytathatják majd az eredményes munkát – tette hozzá. „Nagyon-nagyon nehéz volt. Szerintem, aki kultúrával foglalkozik, az tudja, hogy mennyire nehéz. Elsősorban az anyagi bizonytalanság miatt. Viszont most újév van, és most volt ez az újévi koncert, ami után nagyon jó hangulatban vagyunk. Én bizakodó vagyok, és remélem, hogy a következő évben még sikeresebbek is tudunk lenni az ideitől.”Electe
Görög Noémi

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.