Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Évadzáró a szabadkai KDSZ-ben

2019-06-18
13:44
2019-06-18
18:09
Forrás
Pannon RTV
Évadzárót tartott tegnap este a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház. Nyikolaj Erdman Az öngyilkos című előadást tekinthette meg a közönség a budapesti Szkéné Színház és Forte Társulattól.

A sztálini időkben játszódó mű aktualitásokkal is rendelkezik, a főszereplője hosszú ideje munkanélküli és végső elkeseredésében öngyilkos akar lenni. Az ő karakterét Fehér László személyesítette meg. „Mi volt a legnehezebb? Igazából megtalálni azt a nyelvet és azt a közlési formát, illetve előkeresni magamból azokat, amik egyeznek ezzel a karakterrel, de ez annyira nem is volt nehéz, mert egy teljesen egyszerű ember, aki csak kicsit több figyelemre vágyik” - nyilatkozta a budapesti Forte Társulat színésze.

A társulat nem ismeretlen a nézők előtt, már többször vendégszerepeltek Szabadkán. Horváth Csaba, rendező, Forte Társulat, Budapest, Magyarország: „A Forte Társulat már jó sokszor szerepelt itt Szabadkán, a Desiré Fesztiválon több ízben is játszottunk, voltunk itt a Te országod című előadással, A nagy füzet című előadással. Én nagyon szeretek ide járni, egyáltalán a Délvidékre nagyon szeretek járni. Mindig azt érzem, főleg itt ebben a Kosztolányi Színházban, hogy szeret minket a közönség.”

A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház sikeres évadot zárt - véli Borbély Éva marketingfelelős. „Az idei évadban bemutatott három előadáson kívül korábbi előadásaink is repertoáron voltak, körülbelül kilenc-tíz előadás az, ami folyamatosan fut a színházban, ezek közül kiemelném az Urbi et Orbi című előadást, ami már hosszú évek óta játszódik itt és közel járunk a századik előadáshoz.”

Az előadás után állófogadással ünnepelték meg a sikeres évadot.

KDSZ
évadzáró
Kosztolányi Dezső Színház

Most

Népszerű