Ugrás a tartalomra

Évadzárót tartott az adai Aranykapu Művelődési Egyesület

2018.06.25
12:25
2018.06.25
16:57
Forrás
Pannon RTV
Színes műsorral és a hagyományos, szentivánéji tűzugrással zárta a 2017/18-as évadot az adai Aranykapu Művelődési Egyesület. Az esemény népszerű, és ismét sokan kilátogattak a helyi lóversenypályára.

A műsorban az Aranykapu Művelődési Egyesület összes csoportja fellépett, és a házigazdák vendégeket is hívtak. A talpalávalót a Fokos zenekar húzta, de bemutatkozott még a törökfalusi Százszorszép Művelődési Egyesület tánccsoportja, valamint a moholi Csobolyó Művelődési Egyesület Bóbita néptánccsoportja.

Lajkó Mária, vezető, Csobolyó Művelődési Egyesület, Mohol: „Moholi gyereklakodalmast adtunk elő, amivel szintén a Kőketáncon is ezzel szerepeltünk, ahol ezüst érdemrenddel jutalmaztak bennünket. A koreográfusunkkal, Resócki Rollanddal úgy gondoltuk, hogy ezek után is, meg most is, kizárólag moholi lépéseket felelevenítünk.”

Az Aranykapu Művelődési Egyesület tagjai ismét egy sikeres évet tudhatnak maguk mögött. Több versenyről is szép eredménnyel tértek haza.

Sóti Éva, művészeti vezető, Aranykapu Művelődési Egyesület, Ada: „Szólj, síp, szólj népzenei vetélkedőn harmadik helyezett lett Jepurszki Dorina, második helyezett lett Csömör Denisz és a Pöttöm népdalkórus, a Pántlika leánykórus pedig az első helyezést érte el. A Kőketáncon pedig a Pöttöm néptánccsoport lett az első, és a kopogtató néptánccsoport pedig a második.”

Az estét a hagyományos szentivánéji tűzugrás zárta.

Aranykapu Művelődési Egyesület
Ada

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.