Ugrás a tartalomra

Évadzárót tartottak a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben

2018.06.22
12:37
2018.06.22
17:06
Forrás
Pannon RTV
A rendezvényen fellépett Molnár Zoltán színművész. Emellett két magyar kórus érkezett Keveváráról és Hertelendyfalváról.

A pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület évadzáró műsorán egy színházi élményben is részük lehetett a jelenlevőknek. Molnár Zoltán újvidéki színművész Szeretnék néha visszajönni még című verses, egyfelvonásos összeállítása elbűvölte a közönséget.

Molnár Zoltán, színész: „Annak idején, évekkel ezelőtt, ketten csináltunk egy ilyet. Irodalmi összeállítás volt, verses est. Reményik, Wass Albert, Juncker, Szilágyi Domokos és más költők verseiből. Az egy ilyen irodalmi est-szerű dolog volt, nem volt rossz. Sikere is volt, szerettük is, de én úgy éreztem, hogy ebben sokkal több van. Aztán elmúlt pár év, nem játszottuk, nem adtuk elő, és akkor ez engem elkezdett foglalkoztatni, ez a része a dolognak, hogy hogyan lehetne ezt kicsit kibővíteni, lerövidíteni, hozzárakni, elvenni belőle. Egy olyas valamit állítottunk össze belőle, ami ugyan versekből van összerakva, de előadás. Tehát, hogy színházi előadásként funkcionáljon elsősorban a dolog, nem pedig csak, mint irodalmi est.”

Az előadás után a helyi egyesület vegyeskara mellett vendégként fellépett a kevevári Keve Magyar Művelődési Egyesület kórusa, valamint a hertelendyfalvi kislányok is. Az előadott dalok összeállításához nagyban hozzásegített Nyitrai Marianna, a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasa.

Pancsova
Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület Pancsova

Most

10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.