Ugrás a tartalomra

Évfordulóját ünnepelte az őrszállási művelődési egyesület

2019.11.17
13:21
2019.11.17
17:54
Forrás
Pannon RTV
Fennállásának 80. évfordulóját ünnepelte az őrszállási Ady Endre Magyar Művelődési Egyesület.

A már hagyományosnak számító Erzsébet bált ennek jegyében szervezték meg. Az egyesület évfordulója alkalmából ünnepi műsorral készültek a szervezők, amelyben Ady Endrére emlékeztek.

Benépesítették az őrszállási Művelődési Egyesületet a mulatozni vágyók. Az Erzsébet bálon az egyesület nyolcvan éves fennállására emlékeztek, valamint színes programkavalkád is várta az ünneplőket. A bál keretében először szervezték meg az aprósütemények versenyét, amelyre házi készítésű finomságokkal lehetett benevezni. Lakatos Katica minden évben részt vesz a bálon, a versenyen pedig almás pitéjével mutatkozott be. „Erre esett a választásom, hogy almás pitét hoztunk. Az is egy régi, nem olyan új sütemény, nem olyan slagos. Úgyhogy ezt választottam.”

A helyiek mellett a környező településekről is érkeztek résztvevők. Pekter Andrea, alelnök, Ady Endre Magyar Művelődési Egyesület: „Ez egy olyan rendezvény, ami összetartja a falu magyarságát, valamint azokat az embereket, akik magyarnak érzik magukat és szeretnek ilyen rendezvényeken részt venni, de nincs rá lehetőségük, vagy alkalmuk elmenni messzebbre. Ez egy olyan központi falu, ami ami talán össze tudja gyűjteni a népet.” A szervező elmondta, hagyományt szeretnének teremteni a bállal, amelyre évről évre hatalmas az érdeklődés. Ezt bizonyítja az is, hogy idén telt házzal ünnepeltek.

Hajnal Jenő, az MNT elnöke elmondta, az őrszállásiak méltó módon őrzik elődeik emlékét. „Úgy gondolom, hogy addig nincs gond a szórványban sem, amíg bállal tudjuk ünnepelni ezeket az évfordulókat, amíg úgy tudunk emlékezni, hogy egy lakodalmas hangulatot tudunk teremteni. A környék magyarjai összejönnek és jól érzik magukat. A vidámság, az öröm az mindig erőt, kedvet ad akkor is, ha néha látjuk a gondokat, a problémákat, fogyásunkat.”

A rendezvény hajnalig tartó mulatozással zárult.

Őrszállás
évforduló

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.