Ugrás a tartalomra

Évfordulót ünnepelt a belgrádi Collegium Hungaricum

2019.06.18
10:21
2019.06.18
18:11
Forrás
Pannon RTV
Telt ház volt a belgrádi Collegium Hungaricum központban az intézmény fennállásának ötödik születésnapja alkalmából szervezett ünnepségen.

Ljubica Bastić rendszeresen látogatja a Collegium Hungaricum eseményeit. Szerinte fontos, hogy Belgrádnak legyen egy olyan intézménye, amely számos kulturális rendezvénynek ad otthont. „Ez egyfajta kulturális örökségen keresztül haladó út, az egész országnak szüksége van ilyesmire, tehát a múltra, a történelemre és Belgrádra tekintettel, szükség van egy ilyen intézményre.”

Szentgyörgyi Klára, az intézmény vezetője szerint egyre nagyobb az érdeklődés a programok iránt. „Egyre több programot tudunk szervezni azért, mert egyre több ismerős van, egyre több olyan érdeklődő, akik eljönnek szívesen a programot előadni és ugyanakkor ez csábítja is az embereket ide. Egy egészen új együttműködésünk van a Vajdasággal. Eddig úgy volt, hogy mi a Belgrádban megrendezett programokat elvittük a Vajdaságba, de most megfordítottuk az idén például, mert a Vajdaságiak jönnek bemutatkozni ide hozzánk Belgrádba, ami nagy örömünkre szolgál.”

Az öt év alatt számos rendezvénynek otthont adó Collegium Hungaricumban a jövőben még több programra számíthatnak az érdeklődők - tette hozzá az intézmény vezetője.

Collegium Hungaricum
évforduló

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.