Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Évfordulót ünnepelt a belgrádi Collegium Hungaricum

2019-06-18
10:21
2019-06-18
18:11
Forrás
Pannon RTV
Telt ház volt a belgrádi Collegium Hungaricum központban az intézmény fennállásának ötödik születésnapja alkalmából szervezett ünnepségen.

Ljubica Bastić rendszeresen látogatja a Collegium Hungaricum eseményeit. Szerinte fontos, hogy Belgrádnak legyen egy olyan intézménye, amely számos kulturális rendezvénynek ad otthont. „Ez egyfajta kulturális örökségen keresztül haladó út, az egész országnak szüksége van ilyesmire, tehát a múltra, a történelemre és Belgrádra tekintettel, szükség van egy ilyen intézményre.”

Szentgyörgyi Klára, az intézmény vezetője szerint egyre nagyobb az érdeklődés a programok iránt. „Egyre több programot tudunk szervezni azért, mert egyre több ismerős van, egyre több olyan érdeklődő, akik eljönnek szívesen a programot előadni és ugyanakkor ez csábítja is az embereket ide. Egy egészen új együttműködésünk van a Vajdasággal. Eddig úgy volt, hogy mi a Belgrádban megrendezett programokat elvittük a Vajdaságba, de most megfordítottuk az idén például, mert a Vajdaságiak jönnek bemutatkozni ide hozzánk Belgrádba, ami nagy örömünkre szolgál.”

Az öt év alatt számos rendezvénynek otthont adó Collegium Hungaricumban a jövőben még több programra számíthatnak az érdeklődők - tette hozzá az intézmény vezetője.

Collegium Hungaricum
évforduló

Most

21:08

Brexit - Felfüggesztették a londoni tárgyalásokat

Felfüggesztette az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó londoni tárgyalásokat péntek este a brit és az uniós küldöttség, mivel nem sikerült áthidalni a nézetkülönbségeket.
20:59

Moszkvában megkezdődött a feliratkozás a védőoltásra

Moszkvában pénteken megkezdődött a feliratkozás a Covid-19 járvány elleni tömeges védőoltásra, Szergej Szobjanyin polgármestere elmondta, hogy az első napon ötezren jelentkeztek a veszélyeztetettségük miatt elsőbbséget élvező szakmai csoportokból.
19:06

Elhalasztják a TSC meccsét

Elhalasztják a TSC labdarúgóklub hétvégi, a Javor otthonában esedékes szuperligás mérkőzését, miután a topolyaiak több játékosuk koronavírusos megbetegedésére hivatkozva kérelmezték ezt a ligától.
17:01, Frissítve: 17:13

Több belgrádi vendéglátós a csőd szélére került

Az új járványügyi intézkedések miatt az eddigieknél is nagyobb mértékű veszteségekkel kell számolniuk a fővárosi vendéglátósoknak - panaszolják. Szerintük a felgyülemlett kiadások miatt már így is sokukat a teljes csőd fenyegeti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.