Ugrás a tartalomra

Évzáró előadásukkal remekeltek a Mosolycsalók

2018.06.08
10:08
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
A Doja című cigány népmesefeldolgozást vitte színre idén a topolyai Művelődési Ház Mosolycsaló Bábszakköre. Csütörtökön este a moziteremben tartották meg évzáró előadásukat.

Színes ruhák, csörgő ékszerek, tánc és ének - a népmesefeldolgozás a cigányság történetéről, vándorlásának legendájáról szól. Megismerhetjük Doját, a cigánytündért, aki segíti népét a nehéz utakon. Nagy Evelyn, Topolya: „Ebben a szerepben az a kedvencem, hogy ki kell segítenem ezeket a cigányokat. Olyanok, mintha a gyerekeim lennének, és elviszem őket egy szebb helyre.”

Tizenkilenc gyermek jár a Mosolycsaló csoportba, évről-évre egyre lelkesebbek. Tomik Eszter, Topolya: „Én már két éve színészkedek, a bábtáborban kezdtem el. A szerepem egy átlagos cigánylány. Erről a darabról azt gondolom, hogy egy jó mese.”

Az évzáró előadásra a családtagok és a barátok is eljöttek. Kiss Angéla, Topolya: „Ez a színdarab is, de mindegyik ilyen szép volt, ez talán még szívhez szólóbb. Látom, hogy a gyerekek önbizalmukban és mindenben nagyon sokat fejlődtek. Szép kis csapat, összetartó, és szeretik a darabot, szeretik egymást, a fellépéseket, mindenhol felléptek.”

A Doja című darabot Hajvert Lódi Andrea rendezte. A Mosolycsalók számos színjátszó szemlén részt vettek. Crnkovity Edit, vezető, Mosolycsaló Bábszakkör, Művelődési Ház, Topolya: „A tartományi szemlén elértünk három díjat. Ami nagyon kedves számomra, hogy az idén is megkaptuk a legjobb csoport díját, illetve kaptunk egy legjobb mellékszereplő díjat, Tomik Eszter kapta, valamint a legjobb kosztüm díjat.”

A Művelődési Ház idén is megszervezi a színésztábort a gyerekek részére. Július 9-14-ig Nešić Máté, a Zentai Magyar Kamaraszínház színésze tanítja majd a gyerekeket.

Topolya
Mosolycsaló
Doja

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.