Ugrás a tartalomra
Részlet az előadásból
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Évzáró előadásukkal remekeltek a Mosolycsalók

2018-06-08
10:08
2018-06-08
17:47
Forrás
Pannon RTV
A Doja című cigány népmesefeldolgozást vitte színre idén a topolyai Művelődési Ház Mosolycsaló Bábszakköre. Csütörtökön este a moziteremben tartották meg évzáró előadásukat.
Részlet az előadásból

Színes ruhák, csörgő ékszerek, tánc és ének - a népmesefeldolgozás a cigányság történetéről, vándorlásának legendájáról szól. Megismerhetjük Doját, a cigánytündért, aki segíti népét a nehéz utakon. Nagy Evelyn, Topolya: „Ebben a szerepben az a kedvencem, hogy ki kell segítenem ezeket a cigányokat. Olyanok, mintha a gyerekeim lennének, és elviszem őket egy szebb helyre.”

Részlet az előadásból

Tizenkilenc gyermek jár a Mosolycsaló csoportba, évről-évre egyre lelkesebbek. Tomik Eszter, Topolya: „Én már két éve színészkedek, a bábtáborban kezdtem el. A szerepem egy átlagos cigánylány. Erről a darabról azt gondolom, hogy egy jó mese.”

Az évzáró előadásra a családtagok és a barátok is eljöttek. Kiss Angéla, Topolya: „Ez a színdarab is, de mindegyik ilyen szép volt, ez talán még szívhez szólóbb. Látom, hogy a gyerekek önbizalmukban és mindenben nagyon sokat fejlődtek. Szép kis csapat, összetartó, és szeretik a darabot, szeretik egymást, a fellépéseket, mindenhol felléptek.”

Részlet az előadásból

A Doja című darabot Hajvert Lódi Andrea rendezte. A Mosolycsalók számos színjátszó szemlén részt vettek. Crnkovity Edit, vezető, Mosolycsaló Bábszakkör, Művelődési Ház, Topolya: „A tartományi szemlén elértünk három díjat. Ami nagyon kedves számomra, hogy az idén is megkaptuk a legjobb csoport díját, illetve kaptunk egy legjobb mellékszereplő díjat, Tomik Eszter kapta, valamint a legjobb kosztüm díjat.”

diplomák a falon

A Művelődési Ház idén is megszervezi a színésztábort a gyerekek részére. Július 9-14-ig Nešić Máté, a Zentai Magyar Kamaraszínház színésze tanítja majd a gyerekeket.

Topolya
Mosolycsaló
Doja

Most

19:38

Bagolylesre invitál az Arcus

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület aktivistái bagolylesre invitálják a járókelőket a város központjában december 15-én, szombaton, 10 órától.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.