Ugrás a tartalomra
Részlet az előadásból
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Évzáró előadásukkal remekeltek a Mosolycsalók

2018-06-08
10:08
2018-06-08
17:47
Forrás
Pannon RTV
A Doja című cigány népmesefeldolgozást vitte színre idén a topolyai Művelődési Ház Mosolycsaló Bábszakköre. Csütörtökön este a moziteremben tartották meg évzáró előadásukat.
Részlet az előadásból

Színes ruhák, csörgő ékszerek, tánc és ének - a népmesefeldolgozás a cigányság történetéről, vándorlásának legendájáról szól. Megismerhetjük Doját, a cigánytündért, aki segíti népét a nehéz utakon. Nagy Evelyn, Topolya: „Ebben a szerepben az a kedvencem, hogy ki kell segítenem ezeket a cigányokat. Olyanok, mintha a gyerekeim lennének, és elviszem őket egy szebb helyre.”

Részlet az előadásból

Tizenkilenc gyermek jár a Mosolycsaló csoportba, évről-évre egyre lelkesebbek. Tomik Eszter, Topolya: „Én már két éve színészkedek, a bábtáborban kezdtem el. A szerepem egy átlagos cigánylány. Erről a darabról azt gondolom, hogy egy jó mese.”

Az évzáró előadásra a családtagok és a barátok is eljöttek. Kiss Angéla, Topolya: „Ez a színdarab is, de mindegyik ilyen szép volt, ez talán még szívhez szólóbb. Látom, hogy a gyerekek önbizalmukban és mindenben nagyon sokat fejlődtek. Szép kis csapat, összetartó, és szeretik a darabot, szeretik egymást, a fellépéseket, mindenhol felléptek.”

Részlet az előadásból

A Doja című darabot Hajvert Lódi Andrea rendezte. A Mosolycsalók számos színjátszó szemlén részt vettek. Crnkovity Edit, vezető, Mosolycsaló Bábszakkör, Művelődési Ház, Topolya: „A tartományi szemlén elértünk három díjat. Ami nagyon kedves számomra, hogy az idén is megkaptuk a legjobb csoport díját, illetve kaptunk egy legjobb mellékszereplő díjat, Tomik Eszter kapta, valamint a legjobb kosztüm díjat.”

diplomák a falon

A Művelődési Ház idén is megszervezi a színésztábort a gyerekek részére. Július 9-14-ig Nešić Máté, a Zentai Magyar Kamaraszínház színésze tanítja majd a gyerekeket.

Topolya
Mosolycsaló
Doja

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma hajnalban az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.