Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Évzáró koncertet adtak a szabadkai zeneiskolások

2019-12-13
13:21
2019-12-13
17:07
Forrás
Pannon RTV
Peachelbel, Handel, Csajkovszkij és Morricone szerzeménye is felcsendült a Szabadkai Zeneiskola évzáró koncertjén csütörtökön este a Népkörben.

Az intézmény több mint 200 növendéke és tanára hagyományos karácsonyi hangulatú hangversennyel búcsúztatta az évet. A szabadkai Kovács Károly fiát már több éve járatja zenedébe. Szerinte fontos a zenei oktatás, főleg a hangszeren muzsikálást tartja hasznosnak. „Szerintünk nagyon fontos és már óvodás korban beírattuk, azért mert olyan tapasztalatokat, tudást fog elsajátítani a zenedében, amit az általános iskolában nem tud. Több barátja lesz, több élményben fog részesülni és hangszeren játszani, az egy nagy plusz az életben, szerintünk.”

Karácsonyi népdalok és modern dalok szerepeltek a zeneiskola énekkarának repertoárján. Leda Čegar, fellépő: „Szeretek énekelni, azért mert nagyon jól érzem magam amikor énekelek, és tudok is énekelni, teljessé tesz az éneklés.”
Az énekkar, a vonós-, a tambura-, a gitár-, a harmonika-, valamint a fúvószenekar és a zeneiskola big bandje is színpadra lépett. Nikolić Dragana, a Szabadkai Zeneiskola igazgatója: „Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, elsősorban a szülőknek, akik minden nap hetente, havonta jönnek, hozzák a gyerekeket. Ez egyszerűen mondva egy jó közreműködés és ez ennek a gyümölcse. Úgyhogy büszkék vagyunk és mindenkinek köszönöm, hogy megérti, hogy mennyire fontos a gyerekeknek a zenei oktatás.”

A zeneiskola évzáró koncertjén az intézmény növendékei bemutatták szüleiknek, mit tanultak meg az év folyamán, valamint a színpadi szereplés abban is segítette őket, hogy hogyan oldják lámpalázukat.

évadzáró
Szabadkai Zeneiskola
koncertni klavir

Most

22:37, Frissítve: 22:45

Veretlenül megy tovább a szerb csapat

Az olimpiai bajnok szerb válogatott hét góllal nyert a holland csapat ellen a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság férfi tornáján a csoportküzdelmek szombati zárófordulójában.
21:24, Frissítve: 21:59

Harry és Meghan lemondott királyi titulusáról

Lemondott királyi titulusáról Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő és a továbbiakban egyikük sem lát el hivatalos feladatokat a brit királyi családban - közölte szombat este a Buckingham-palota.
18:51, Frissítve: 18:56

Felkészülési mérkőzést játszott a TSC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tavaszi folytatásra a topolyai TSC labdarúgó csapata. Szabó Zoltán együttese a szomszédos, szabadkai Spartacus együttesével 1:1-es döntetlent játszott.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.