Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Évzáró koncertet adtak a szabadkai zeneiskolások

2019-12-13
13:21
2019-12-13
17:07
Forrás
Pannon RTV
Peachelbel, Handel, Csajkovszkij és Morricone szerzeménye is felcsendült a Szabadkai Zeneiskola évzáró koncertjén csütörtökön este a Népkörben.

Az intézmény több mint 200 növendéke és tanára hagyományos karácsonyi hangulatú hangversennyel búcsúztatta az évet. A szabadkai Kovács Károly fiát már több éve járatja zenedébe. Szerinte fontos a zenei oktatás, főleg a hangszeren muzsikálást tartja hasznosnak. „Szerintünk nagyon fontos és már óvodás korban beírattuk, azért mert olyan tapasztalatokat, tudást fog elsajátítani a zenedében, amit az általános iskolában nem tud. Több barátja lesz, több élményben fog részesülni és hangszeren játszani, az egy nagy plusz az életben, szerintünk.”

Karácsonyi népdalok és modern dalok szerepeltek a zeneiskola énekkarának repertoárján. Leda Čegar, fellépő: „Szeretek énekelni, azért mert nagyon jól érzem magam amikor énekelek, és tudok is énekelni, teljessé tesz az éneklés.”
Az énekkar, a vonós-, a tambura-, a gitár-, a harmonika-, valamint a fúvószenekar és a zeneiskola big bandje is színpadra lépett. Nikolić Dragana, a Szabadkai Zeneiskola igazgatója: „Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, elsősorban a szülőknek, akik minden nap hetente, havonta jönnek, hozzák a gyerekeket. Ez egyszerűen mondva egy jó közreműködés és ez ennek a gyümölcse. Úgyhogy büszkék vagyunk és mindenkinek köszönöm, hogy megérti, hogy mennyire fontos a gyerekeknek a zenei oktatás.”

A zeneiskola évzáró koncertjén az intézmény növendékei bemutatták szüleiknek, mit tanultak meg az év folyamán, valamint a színpadi szereplés abban is segítette őket, hogy hogyan oldják lámpalázukat.

évadzáró
Szabadkai Zeneiskola
koncertni klavir

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:25, Frissítve: 11:31

Kiütéses győzelemmel tért vissza a TSC

Magabiztos győzelmet aratott hazai pályán a topolyai TSC az ivanjicai Javor Matis együttese ellen. A kék-fehérek biztosan tartják a tabella negyedik helyét a szerbiai labdarúgó Szuperligában.
08:27

WHO: Dél-Amerika az új gócpont

Meghaladta a 6 millió 267 ezret a koronavírussal fertőzöttek száma a világban. A halálos áldozatok száma több mint 373 ezer, 2,8 millióan pedig már legyőzték a kórt.
07:52, Frissítve: 08:02

Ma van pünkösdhétfő

Pünkösdhétfő a pünkösdvasárnap fő ünnepet követő nap. Pünkösdkor ünnepli a kereszténység a Szentlélek eljövetelét, az egyház születésnapját.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.