Ugrás a tartalomra

Évzáró műsorral lépett fel a Tisza Néptáncegyesület Magyarkanizsán

2022.06.22
10:39
2022.06.22
17:21
Forrás
Pannon RTV
Színpadra lépett a magyarkanizsai Tisza Néptáncegyesület apraja-nagyja, évzáró műsor keretében mutatták be tudásukat kedden az egyesület tagjai. Volt zene, tánc és ének, mindez népes közönség előtt a helyi Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben.

Egész éves munkájukat mutatták be a Tisza Néptáncegyesület tagjai. Egy-egy fellépés mögött komoly munka áll, de ezt a tagok cseppet sem bánják, élvezik a próbákat is.

Dukai Anett, tag, Tisza Néptáncegyesület, Magyarkanizsa:
Először a lépéseket gyakoroljuk, abból lesz egy folyamat, és utána a koreográfiát összerakjuk.

A tagok közül többen énekkel, tánccal és citerajátékkal is bemutatkoztak.

Perpauer Dániel, tag, Tisza Néptáncegyesület, Magyarkanizsa:
Négy éve járok néptáncra, és fél éve kezdtem a citerát, meg szintén fél éve az éneket. Most citera-, ének- és néptáncprodukcióval léptem színpadra.

A Tisza Néptáncegyesületben heti szinten folyik a munka, több szakcsoportban kipróbálhatják magukat a tagok.

Mikuska Judit, csoportvezető, Tisza Néptáncegyesület, Magyarkanizsa: Négy tánccsoportunk van, a Lepetye, ők a legkisebbek, aztán a Motolla, a Sedergő és a Recefice csoport. Tőlük táncos produkciókat fognak majd látni, emellett vannak énekcsoportjaink, ének kettőseink, vannak citerások, vonós hangszeren tanulnak gyerekek, és tamburások is fognak fellépni ma.

A Tisza Néptáncegyesület közel 100 tagot számlál, és mindenki bemutatkozott azzal, amit megtanult.

Tisza Néptáncegyesület
Magyarkanizsa
Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.