Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Évzáró műsorral lépett fel a Tisza Néptáncegyesület Magyarkanizsán

2022.06.22
10:39
2022.06.22
17:21
Forrás
Pannon RTV
Színpadra lépett a magyarkanizsai Tisza Néptáncegyesület apraja-nagyja, évzáró műsor keretében mutatták be tudásukat kedden az egyesület tagjai. Volt zene, tánc és ének, mindez népes közönség előtt a helyi Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben.

Egész éves munkájukat mutatták be a Tisza Néptáncegyesület tagjai. Egy-egy fellépés mögött komoly munka áll, de ezt a tagok cseppet sem bánják, élvezik a próbákat is.

Dukai Anett, tag, Tisza Néptáncegyesület, Magyarkanizsa:
Először a lépéseket gyakoroljuk, abból lesz egy folyamat, és utána a koreográfiát összerakjuk.

Pannon RTV/Molnár Ádám

A tagok közül többen énekkel, tánccal és citerajátékkal is bemutatkoztak.

Perpauer Dániel, tag, Tisza Néptáncegyesület, Magyarkanizsa:
Négy éve járok néptáncra, és fél éve kezdtem a citerát, meg szintén fél éve az éneket. Most citera-, ének- és néptáncprodukcióval léptem színpadra.

Pannon RTV/Molnár Ádám

A Tisza Néptáncegyesületben heti szinten folyik a munka, több szakcsoportban kipróbálhatják magukat a tagok.

Mikuska Judit, csoportvezető, Tisza Néptáncegyesület, Magyarkanizsa: Négy tánccsoportunk van, a Lepetye, ők a legkisebbek, aztán a Motolla, a Sedergő és a Recefice csoport. Tőlük táncos produkciókat fognak majd látni, emellett vannak énekcsoportjaink, ének kettőseink, vannak citerások, vonós hangszeren tanulnak gyerekek, és tamburások is fognak fellépni ma.

Pannon RTV/Molnár Ádám

A Tisza Néptáncegyesület közel 100 tagot számlál, és mindenki bemutatkozott azzal, amit megtanult.

Tisza Néptáncegyesület
Magyarkanizsa
Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:12, Frissítve: 07:33

Az Ian hurrikán elérte Floridát

Négyes erősségű hurrikánná fokozódott az Ian trópusi vihar, miután szerdán elérte Florida partjait, 155 km/órás széllökésekkel. Az amerikai államban már több mint 230 ezer háztartásban nincs áram.
18:30, Frissítve: 20:50

20 éves a Topolyai Múzeum

Az intézmény régészeti, helytörténeti, képzőművészeti tárlatoknak ad helyet, lehetőséget biztosít a korszerű tudományos kutatásokhoz, valamint számos programot szerveznek, amelyek minden korosztályt megszólítanak.
17:11

Ukrajna érvénytelennek tekinti a népszavazásokat

Ukrajna érvénytelennek tekinti a megszállt területeken az Oroszországhoz történő csatlakozásról szóló népszavazásokat, és továbbra is folytatja a megszállt területek felszabadítására vonatkozó erőfeszítéseit – közölte a kijevi külügyminisztérium.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.