Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Évzáró műsorral lépett fel a Tisza Néptáncegyesület Magyarkanizsán

2022.06.22
10:39
2022.06.22
17:21
Forrás
Pannon RTV
Színpadra lépett a magyarkanizsai Tisza Néptáncegyesület apraja-nagyja, évzáró műsor keretében mutatták be tudásukat kedden az egyesület tagjai. Volt zene, tánc és ének, mindez népes közönség előtt a helyi Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben.

Egész éves munkájukat mutatták be a Tisza Néptáncegyesület tagjai. Egy-egy fellépés mögött komoly munka áll, de ezt a tagok cseppet sem bánják, élvezik a próbákat is.

Dukai Anett, tag, Tisza Néptáncegyesület, Magyarkanizsa:
Először a lépéseket gyakoroljuk, abból lesz egy folyamat, és utána a koreográfiát összerakjuk.

A tagok közül többen énekkel, tánccal és citerajátékkal is bemutatkoztak.

Perpauer Dániel, tag, Tisza Néptáncegyesület, Magyarkanizsa:
Négy éve járok néptáncra, és fél éve kezdtem a citerát, meg szintén fél éve az éneket. Most citera-, ének- és néptáncprodukcióval léptem színpadra.

A Tisza Néptáncegyesületben heti szinten folyik a munka, több szakcsoportban kipróbálhatják magukat a tagok.

Mikuska Judit, csoportvezető, Tisza Néptáncegyesület, Magyarkanizsa: Négy tánccsoportunk van, a Lepetye, ők a legkisebbek, aztán a Motolla, a Sedergő és a Recefice csoport. Tőlük táncos produkciókat fognak majd látni, emellett vannak énekcsoportjaink, ének kettőseink, vannak citerások, vonós hangszeren tanulnak gyerekek, és tamburások is fognak fellépni ma.

A Tisza Néptáncegyesület közel 100 tagot számlál, és mindenki bemutatkozott azzal, amit megtanult.

Tisza Néptáncegyesület
Magyarkanizsa
Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.