Ugrás a tartalomra

Évzáró műsorral lépett fel a Tisza Néptáncegyesület Magyarkanizsán

2022.06.22
10:39
2022.06.22
17:21
Forrás
Pannon RTV
Színpadra lépett a magyarkanizsai Tisza Néptáncegyesület apraja-nagyja, évzáró műsor keretében mutatták be tudásukat kedden az egyesület tagjai. Volt zene, tánc és ének, mindez népes közönség előtt a helyi Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben.

Egész éves munkájukat mutatták be a Tisza Néptáncegyesület tagjai. Egy-egy fellépés mögött komoly munka áll, de ezt a tagok cseppet sem bánják, élvezik a próbákat is.

Dukai Anett, tag, Tisza Néptáncegyesület, Magyarkanizsa:
Először a lépéseket gyakoroljuk, abból lesz egy folyamat, és utána a koreográfiát összerakjuk.

A tagok közül többen énekkel, tánccal és citerajátékkal is bemutatkoztak.

Perpauer Dániel, tag, Tisza Néptáncegyesület, Magyarkanizsa:
Négy éve járok néptáncra, és fél éve kezdtem a citerát, meg szintén fél éve az éneket. Most citera-, ének- és néptáncprodukcióval léptem színpadra.

A Tisza Néptáncegyesületben heti szinten folyik a munka, több szakcsoportban kipróbálhatják magukat a tagok.

Mikuska Judit, csoportvezető, Tisza Néptáncegyesület, Magyarkanizsa: Négy tánccsoportunk van, a Lepetye, ők a legkisebbek, aztán a Motolla, a Sedergő és a Recefice csoport. Tőlük táncos produkciókat fognak majd látni, emellett vannak énekcsoportjaink, ének kettőseink, vannak citerások, vonós hangszeren tanulnak gyerekek, és tamburások is fognak fellépni ma.

A Tisza Néptáncegyesület közel 100 tagot számlál, és mindenki bemutatkozott azzal, amit megtanult.

Tisza Néptáncegyesület
Magyarkanizsa
Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény

Most

14:41

Halásztelki fúvósok koncerteztek Belgrádban

A Bocskai István Református Oktatási Központ Fúvós Együttese mutatkozott be a belgrádi Collegium Hungaricumban. A Magyarországról érkező fiatalok egyórás koncertet tartottak a szerb fővárosban működő magyar kulturális központban.
14:34

Elkezdődött a TeátrumHíd Fesztivál

A programot zenei-összművészeti est, pódiumbeszélgetések is színesítik, és a fesztivál ideje alatt kiállítják a szervezők által középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásait is.
13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.