Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Ezeket a kézimunkákat érdemes megnézni!

2022.08.04
16:48
2022.08.04
17:54
Forrás
Pannon RTV
Megnyílt a Vajdasági Kézimunka Kedvelők Szövetségének 23. Nemzetközi Kiállítása. Idén az újvidéki József Attila Általános Iskola ad teret a 860 kiállítónak, 41 vajdasági és 6 magyarországi egyesületnek.
Pannon RTV/Juhász Géza

A házigazda ebben az évben a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban működő Mimóza Kézimunkacsoport. Az egybegyűlteket alkalmi műsorral köszöntötték a megnyitón, a záróünnepség pedig vasárnap lesz kettő órakor. A kiállítás minden nap reggel 9-től este 19 óráig tekinthető meg.

Monoki Julianna, vezető, Mimóza Kézimunkacsoport: „Ezzel a szép kiállítással, hogy ha tágabb körből is eljönnének bennünket megnézni, akkor biztos, hogy megszeretnék, és nagyon nagy szeretettel kapcsolódnának hozzánk. Nem csak az, hogy új technikákkal ismerkednek meg, a régi dolgokat is megtanulják, és barátkozunk, ünnepelünk, örülünk egymásnak. Van olyan is, aki eljön csak azért, hogy barátkozás szempontjából beszélgessen valakivel, mert olyan szép korúak vagyunk most már. Közben szeretnénk, ha a fiatalok is csatlakoznának.”

kézimunka
kiállítás
Újvidék
József Attila Általános Iskola
Mimóza Kézimunkacsoport

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:56

Korlátok hozadéka

20. alkalommal szervezték meg Bácskossuthfalván a 9+1 Nemzetközi Művésztelep Mesterműhelyét. Az alkotótábor idei témacíme: Korlátok hozadéka. A Mesterműhelyben készült alkotásokat Szent István-napi ünnepség keretében tekinthetik meg az érdeklődők.
08:13, Frissítve: 09:44

Mit jelent a Zöld távhő?

A környezetbarát, zöld távfűtés a nemzetközi gyakorlatban egyre elterjedtebb, főként Nyugat-Európában, de a Szerbiával szomszédos országokban is láthatunk már erre megvalósult jó gyakorlatokat.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.