Ugrás a tartalomra

Ezrek voltak Óbecsén éjjel

2022.06.19
11:59
2022.06.19
18:02
Forrás
Pannon RTV
Két év szünet után a főtéren ismét megszervezték az Óbecse Éjjel nevű rendezvényt. Pénteken és szombaton ingyenes koncertek voltak, de egyéb kulturális és gyerekprogramokat is tartottak. A sztárfellépő tegnap este Zdravko Čolić volt.

Ezrek énekeltek együtt tegnap este Óbecse főterén Zdravko Čolić ingyenes koncertjén. Sok néző órákkal a koncert előtt a helyszínre érkezett.

Harangozó József, Óbecse: „Nagyon jó, örülünk, hogy van ilyen minden évben, és családostól kijövünk.”

Miodrag Milovanović, Óbecse: „A hölgyek hoztak el, szép dolog, hogy Óbecsén ilyesmit szerveznek, ritkán van alkalmunk arra, hogy ilyet lássunk. Engem meglep a tömegesség.”

Az Óbecse Éjjel elnevezésű rendezvény programjaira egész Vajdaságból, de jóval messzebbről is érkeztek vendégek, elsősorban Zdravko Čolić miatt.

Bogáromi Cenc Katalin, Ada: „Legenda. Nagyon szeretem a számait, mert van mondanivalója a számainak.”

Zdravko Čolić előtt a magyarországi New Level Empire lépett színpadra, egy nappal korábban pedig a Del Arno Band, a Les Filles, a Generation Z, a Skladište és a Fingerbang koncertezett. A kétnapos rendezvény ideje alatt rövidfilmfesztivál és gyerekprogramok is voltak.

Kádas Gábor, Óbecse: „Örül a lelkem, amikor ilyen sok fiatal meg nép jön vidékről, megismerik a városunkat, barátkozunk, új ismerősök, valahogy olyan melegség fog el.”

Az utcák és a vendéglátóhelyek megteltek emberekkel, sok helyen élő zene szórakoztatta a vendégeket.

Dragan Tošić, polgármester, Óbecse: „Azt hiszem, soha nem volt ilyen sok ember Óbecsén, a téren talán igen, de nem lehet bemenni a kávézókba. Ami különösen érdekes, hogy megteltek a szálláshelyek Törökbecsén, Temerinben, Szenttamáson, Adán, Óbecséről nem is beszélve. Olyan sokan kértek tőlünk segítséget szálláshely miatt, hogy az hihetetlen.”

A kétnapos rendezvény tegnap éjjel tűzijátékkal ért véget.

Óbecse
Zdravko Čolić
Óbecse Éjjel

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.