Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ezúttal Horgoson szervezték meg a Diákszínjátszó Fesztivált

2017.12.08
14:07
2017.12.08
17:33
Forrás
Pannon RTV
Tíz magyar és szerb nyelvű előadás szerepelt a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola szervezésében megrendezett fesztivál programján.

Az eseményt több évig Magyarkanizsán szervezték meg, ezúttal a horgosi Művelődési Ház adott otthont a rendezvénynek. A fesztivál első felében a felsősök, az uzsonnaszünet után pedig az alsósok léptek a horgosi Művelődési Ház színpadára. Kovács Gyólay Emma és Fujkin Zsófia a horgosi Pöttöm színpad előadásában szerepelt. - Kovács Gyólay Emma, fellépő, Horgos: „A Pöttöm Színpad a Szomorú boszorkány című előadást adta elő, ami két meséből áll, igazából mi szerkesztettük őket össze, félig eredeti ötlet, félig pedig egy létező mese.”

Fujkin Zsófia, fellépő, Horgos: „Úgy gondolom, hogy nagyon kreatív csapattagok vannak, és könnyen meg tudtuk oldani, hogy összekapcsoljuk a két darabot, szerintem könnyen ment.”

Pannon RTV

A helyiek mellett kispiaci, magyarkanizsai, törökkanizsai és bácskossuthfalvi gyerekek is színpadra léptek. Az előadásokat háromtagú szakmai zsűri értékelte. A Diákszínjátszó Fesztivál hosszú évek után tért vissza Magyarkanizsáról Horgosra, mivel az idén befejeződtek a horgosi Művelődési Ház felújítási munkálatai - mondta Szekeres Valentin, a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola igazgatója. „Immár 13. alkalommal igazolja a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola a tartományi oktatási titkárság jóvoltából azt, hogy milyen fontos szerepet tölt be a pedagógiában a diákszínjátszás, a tanulás, a tanítás folyamatában, és úgyszintén a tanulók személyiségfejlesztésében is.”

Az eltelt több mint egy évtized alatt több olyan egykori horgosi kisdiák lett valamelyik környékbeli színtársulat tagja, aki annak idején éppen a Pöttöm Színpad darabjaiban tette meg első lépéseit a világot jelentő deszkákon.

Horgos
Diákszínjátszó Fesztivál
Kárász Karolina Általános Iskola

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:57, Frissítve: 18:04

Elhunyt 14 beteg, 5 255 új eset

5 255 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában. 13 ezer tesztet végeztek el. A kór következményében 14-en életüket vesztették.
17:46, Frissítve: 17:54

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Népszerű