Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Fafaragásokból nyílt kiállítás Óbecsén

2019-12-12
14:52
2019-12-12
18:59
Forrás
Pannon RTV
A tárlatot a bácsföldvári Ars in Ligno egyesület szervezte. A vajdasági alkotókat tömörítő fafaragó egyesület munkái jövő csütörtökig tekinthetők meg a Than Emlékházban.

Csillagpázsit – ez a címe Mile Tomišić temerini fafaragó egyik alkotásának. A művet A fának szelleme elnevezésű óbecsei kiállításon állította ki az alkotó. Elmondta: „Minden, amit itt látható, az az én életfelfogásomat tükrözi, ami rám, rád, illetve mindannyiunkra vonatkozik. Ennek a szobornak Csillagpázsit a címe. Azokat a problémákat fejezi ki, amelyekkel az ember küzd.”

A bácsföldvári Ragács Ervin gyerekkora óta farag fát. Látásának romlása miatt egy időre letette a vésőt, de azután visszatért régi szenvedélyéhez. Most absztrakt alkotásokat hoz létre. Azt mondta: „Vannak formák, amiket kitervezek magamban, amit meg tudok csinálni kitapogatva. Persze a szerszám, meg a technika az emberben benne marad, azt nem lehet elfelejteni, az nem is annyira látás kérdése.”

A bácsföldvári Ars in Lingo Fafaragó Egyesület 2002 óta működik, kétévente szervez kiállítást, és évente tart faragótábort. Fülöp Attila, az egyesület vezetője hangsúlyozta: „Az idén a földvári óvodának faragtunk egy szobrot, egy rajzfilmfigurásat, jövőre is tervezünk egy nagyobb szoborfaragó tábort, és faragóiskolát próbálunk indítani.”

A fafaragók 11. kiállítása december 19-ig tekinthető meg a Than Emlékházban hétköznapokon 10 és 17 óra között.

Óbecse
Than Emlékház
Ars in Ligno
Bácsföldvár
Fülöp Attila
Mile Tomišić
Ragács Ervin

Most

17:07, Frissítve: 18:02

Lassítson az Y-ágon!

Megoldódni látszik a mezőgazdasági termelők gondja, akik az Y-elágazás miatt csak kerülővel tudták megközelíteni földjeiket.

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.