Ugrás a tartalomra

Fafaragásokból nyílt kiállítás Óbecsén

2019.12.12
14:52
2019.12.12
18:59
Forrás
Pannon RTV
A tárlatot a bácsföldvári Ars in Ligno egyesület szervezte. A vajdasági alkotókat tömörítő fafaragó egyesület munkái jövő csütörtökig tekinthetők meg a Than Emlékházban.

Csillagpázsit – ez a címe Mile Tomišić temerini fafaragó egyik alkotásának. A művet A fának szelleme elnevezésű óbecsei kiállításon állította ki az alkotó. Elmondta: „Minden, amit itt látható, az az én életfelfogásomat tükrözi, ami rám, rád, illetve mindannyiunkra vonatkozik. Ennek a szobornak Csillagpázsit a címe. Azokat a problémákat fejezi ki, amelyekkel az ember küzd.”

A bácsföldvári Ragács Ervin gyerekkora óta farag fát. Látásának romlása miatt egy időre letette a vésőt, de azután visszatért régi szenvedélyéhez. Most absztrakt alkotásokat hoz létre. Azt mondta: „Vannak formák, amiket kitervezek magamban, amit meg tudok csinálni kitapogatva. Persze a szerszám, meg a technika az emberben benne marad, azt nem lehet elfelejteni, az nem is annyira látás kérdése.”

A bácsföldvári Ars in Lingo Fafaragó Egyesület 2002 óta működik, kétévente szervez kiállítást, és évente tart faragótábort. Fülöp Attila, az egyesület vezetője hangsúlyozta: „Az idén a földvári óvodának faragtunk egy szobrot, egy rajzfilmfigurásat, jövőre is tervezünk egy nagyobb szoborfaragó tábort, és faragóiskolát próbálunk indítani.”

A fafaragók 11. kiállítása december 19-ig tekinthető meg a Than Emlékházban hétköznapokon 10 és 17 óra között.

Óbecse
Than Emlékház
Ars in Ligno
Bácsföldvár
Fülöp Attila
Mile Tomišić
Ragács Ervin

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.