Ugrás a tartalomra

Fáklyás csónakok tisztelegtek a Pannon tengerész előtt

2021.02.22
22:32
2021.02.23
21:20
Forrás
Pannon RTV, 021.rs, Magyar Szó
Balaševićtől búcsúzott Újvidék.

Az újvidékiek a Duna-parton búcsúztak el Đorđe Balaševićtől. Fáklyás csónakok tisztelegtek a Pannon tengerész előtt. A 021.rs hírportál beszámolója szerint több mint 20 ezren búcsúztak el hétfőn este a legendás énekes-dalszerzőtől. Az esemény címét az egyik dala ihlette, úgy nevezték el, hogy „Az éjszaka, amikor Đole átúszta a Dunát”. A Szerb Nemzeti Színház kórusa a dalszerző legismertebb műveiből adott elő néhányat.

Balašević rengeteg vidám és játékos dalt szerzett, viszont leginkább a balladák mestere volt. A koncertjeire látogató rajongók együtt énekelték vele a nagyobb lélegzetű, szomorú történeteket elbeszélő műveit. Ezek közül több is elhangzott az újvidéki eseményen. A környező utcák zsúfolásig megteltek, sokan pedig ablakaikból, illetve az erkélyeikről búcsúztak el az egész régióban közkedvelt szerzőtől.

Đorđe Balašević

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.