Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Fáklyás csónakok tisztelegtek a Pannon tengerész előtt

2021-02-22
22:32
2021-02-23
21:20
Forrás
Pannon RTV, 021.rs, Magyar Szó
Balaševićtől búcsúzott Újvidék.

Az újvidékiek a Duna-parton búcsúztak el Đorđe Balaševićtől. Fáklyás csónakok tisztelegtek a Pannon tengerész előtt. A 021.rs hírportál beszámolója szerint több mint 20 ezren búcsúztak el hétfőn este a legendás énekes-dalszerzőtől. Az esemény címét az egyik dala ihlette, úgy nevezték el, hogy „Az éjszaka, amikor Đole átúszta a Dunát”. A Szerb Nemzeti Színház kórusa a dalszerző legismertebb műveiből adott elő néhányat.

Balašević rengeteg vidám és játékos dalt szerzett, viszont leginkább a balladák mestere volt. A koncertjeire látogató rajongók együtt énekelték vele a nagyobb lélegzetű, szomorú történeteket elbeszélő műveit. Ezek közül több is elhangzott az újvidéki eseményen. A környező utcák zsúfolásig megteltek, sokan pedig ablakaikból, illetve az erkélyeikről búcsúztak el az egész régióban közkedvelt szerzőtől.

Đorđe Balašević

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.