Ugrás a tartalomra

Falkoner Ferenc alkotásai a Szabadkai Városi Múzeumban

2017.12.13
14:18
Ünnepélyes keretek között ma délben megnyílt a Falkoner Ferenc budai festő című kiállítás a Szabadkai Városi Múzeumban.

Az eseményen többek Korhecz Papp Zsuzsanna, a kiállítás kurátora és Hulló István, a Szabadkai Városi Múzeum igazgatója köszöntötte a nagyszámú közönséget. Falkoner Ferenc magyarországi templomfestő elsősorban oltárképeket alkotott, amelyek többek között a diósjenői, a magyarsarlósi, a bölcskei és a buda-újlaki plébániatemplomban is megtalálhatóak. A művész munkái 2018 májusáig tekinthetőek meg a Szabadkai Városi Múzeumban.

Falkoner Ferenc
Szabadkai Városi Múzeum
Szabadka

Most

13:32, Frissítve: 16:18

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.