Ugrás a tartalomra

A fantasztikus Fantast

2022.05.22
18:20
2022.05.22
20:56
Forrás
Pannon RTV
Hétfőn kezdődött és ma ért véget Óbecsén a Fantast nemzetközi zenei vetélkedő. A 9. alkalommal megszervezett eseményen az idén több mint 300 fellépő vett részt, hét ország 49 városából.

Maruzsenszki András József csütörtökön lépett a zsűri elé az óbecsei Fantast nemzetközi zenei vetélkedőn. Ő a topolyai zeneiskola másodikos tanulója.

„Jankinsohntól a Tündérek táncát játszottam, és a Rieding h-moll harmadik tételét. Magammal nagyon meg voltam elégedve, mert úgy éreztem, hogy nagyon jól sikerült.”

Mivel a rendezvény névadó helyszíne, a Fantast kastély bezárt, a versenynek ezúttal a Tisza-parti Zlatna Obala szálloda adott otthont. Az óbecsei Petar Konjović Zeneiskola kilencedik alkalommal szervezte meg a versenyt az alapfokú zeneiskolák növendékeinek. Zongorán, hegedűn, gitáron, klarinéton, tamburán és harmonikán játszottak. Csaknem 300-an érkeztek Óbecsére hét ország 49 városából.

Tamara Krajtmar, igazgató, Petar Konjović Zeneiskola, Óbecse: „Elmondhatom, hogy a hangulat jó, a gyerekek jókedvűek. Nekünk rendkívül fontos, hogy motiváljuk a gyerekeket, hogy olyan eredményeket érjenek el, amelyekkel még saját magukat is meglephetik. Jó lehetőség ez a pedagógusi tapasztalatcserére is, azt gondolom, hogy ez a találkozó mindenki számára hasznos.”

A rendezvény megszervezését a Magyar Nemzeti Tanács és az óbecsei önkormányzat támogatta.

Fantast
Óbecse
Tamara Krajtmar
igazgató
Petar Konjović Zeneiskola
Maruzsenszki András József

Most

08:08

Ma két csapat bejut a Bajnokok Ligája elődöntőjébe

Két negyeddöntős párharc fejeződik be a labdarúgó Bajnokok Ligájában kedd este, amikor a továbbjutáshoz az FC Barcelonának otthon, az Atlético Madridnak pedig idegenben kellene megőriznie a múlt héten megszerzett egygólos előnyét.
07:26, Frissítve: 07:33

Válaszcsapás érkezhet Izrael részéről Irán ellen

Hétfő délután harmadszor is összeült az izraeli hadi kormány, és úgy tudni, végleges döntést hoztak arról, hogy válaszcsapást adnak Iránnak a szombat éjjeli támadásra. Ezt az izraeli hadsereg (IDF) vezérkari főnöke is megerősítette.

Népszerű