Ugrás a tartalomra

Fáradhatatlanul ropták a táncot Topolyán

2019.06.15
11:26
2024.03.19
08:46
Forrás
Pannon RTV
Közép-Bácskai Népművészeti Fesztivált tartanak Topolyán. A Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ szervezésében kézimunka-kiállítás nyílt, pénteken este pedig megtartották a fesztivál gálaműsorát.

Népzenétől zengett a Csáki Lajos Általános Iskola sportcsarnoka péntek este. A Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ valamennyi tánc- és énekcsoportja, zenekara és beszédművészeti műhelye is fellépett. A Csiripiszli Tánccsoport szilágysági tánccal mutatkozott be. Tóth Dávid, tag, Csiripiszli Tánccsoport: „Szerintem ez jó, mivel barátkozhatunk is meg tanulhatunk újakat másoktól is és tetszik.”

Vendégelőadóként fellépett a csantavéri Csipetkék Táncegyüttes és a magyarországi Csicsörke Táncegyüttes. A csömöri csoport két éve barátkozik a topolyaiakkal, szívesen lépnek fel egymás rendezvényein. „Nagyon jó barátok lettünk - mondta Agócs Alexandra - Mindegy is milyen eseményen találkozunk, ott mindig nagyon jó hangulat kerekedik. Valójában fel tudunk lépni egymás rendezvényein, ez mélyíti a kapcsolatokat, megismerkedünk egymás szokásaival, amik gyakorlatilag ugyanazok.”

A Közép-Bácskai Népművészeti Fesztivált nyolcadik alkalommal szervezték meg Topolyán. A gálaműsor a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ évadzáró koncertje is egyben. Kisimre Szerda Anna, elnök, Kodály Zoltán MMK: „Így a szülők is láthatják, hogy mivel foglalkoztunk egész évben, mert versenyeken megmutatta már magát mindegyik csoport, de így egy helyen a művelődési központ munkáját most lehet megtekinteni és így hogy vendégeink vannak, ez jó alkalom arra, hogy másokat is megismerjen a közönség.”

Az előadást közös táncház követte. Vasárnap családi napra várják az érdeklődőket. A fesztivált a magyar állam és Topolya önkormányzata támogatta.

Népművészeti Fesztivál
Topolya
Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.
16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.