Ugrás a tartalomra

Farsangi faludiszkó Horgoson

2023.02.16
10:27
2023.02.16
16:34
Forrás
Pannon RTV
Farsangi faludiszkót tartottak Horgoson kicsiknek és nagyoknak a Művelődési Ház báltermében. Az eseményt a Kreatív Kézműves Kuckó és a Művelődési Ház közösen szervezte.

Hercegnőknek, szuperhősöknek, kalózoknak, indiánoknak és különféle állatoknak öltöztek szerda este a horgosiak. A telet űzték és a tavaszt csalogatták hangos zenével, farsangi zumbával. Az eseményre nemcsak a kicsik, hanem a felnőttek is maszkot öltöttek.

Kávai Lili, Horgos:
„ Lufilánynak öltöztem, és nagyon nehéz volt megcsinálni.
- Mi volt a legnehezebb az elkészítésében?
– A ragasztópisztolyozás.”


Sárkány Valéria, Horgos: „A felnőtteknek fontos példát mutatni a gyerekeknek, és fontos az, hogy a felnőttek is ugyanúgy részt vegyenek ezen a mulatságon. Ennek hagyománya van, ennek oka van. Ugye visszanyúlik abba a régi időbe, amikor az emberek az energiájukat ebben az időszakban kirázták magukból.”

Ebben az évben nem volt kiszebábégetés és séta a falu központjában. A szervezők inkább kicsit kisebb, de annál szórakoztatóbb programot találtak ki a gyerekeknek. Az esemény alatt táncolhattak, énekelhettek és rajzolhattak. A szülők az előkészületekben segédkeztek.

Sós Nóra, programkoordinátor, Művelődési Ház, Horgos: „Hatalmas igény van arra, hogy a közösséget összefogjuk, hogy kicsik és nagyok jól érezzék magukat, és nem máskor, mint a farsangi időszakban gondoltunk arra, hogy ezt megtartjuk. Így kicsik, szülők, nagyszülők is be tudtak öltözni, és jó hangulattal, hangos szóval tudjuk elűzni a telet.”

Az esemény végén díjazták a legkreatívabb jelmezeket, valamint tea és csőrege fánk várta az érdeklődőket.

farsang
faludiszkó
Kreatív Kézműves Kuckó
Művészetek Háza
Horgoš

Most

11:14, Frissítve: 11:21

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nem csak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.