Ugrás a tartalomra

Farsangi faludiszkó Horgoson

2023.02.16
10:27
2023.02.16
16:34
Forrás
Pannon RTV
Farsangi faludiszkót tartottak Horgoson kicsiknek és nagyoknak a Művelődési Ház báltermében. Az eseményt a Kreatív Kézműves Kuckó és a Művelődési Ház közösen szervezte.

Hercegnőknek, szuperhősöknek, kalózoknak, indiánoknak és különféle állatoknak öltöztek szerda este a horgosiak. A telet űzték és a tavaszt csalogatták hangos zenével, farsangi zumbával. Az eseményre nemcsak a kicsik, hanem a felnőttek is maszkot öltöttek.

Kávai Lili, Horgos:
„ Lufilánynak öltöztem, és nagyon nehéz volt megcsinálni.
- Mi volt a legnehezebb az elkészítésében?
– A ragasztópisztolyozás.”


Sárkány Valéria, Horgos: „A felnőtteknek fontos példát mutatni a gyerekeknek, és fontos az, hogy a felnőttek is ugyanúgy részt vegyenek ezen a mulatságon. Ennek hagyománya van, ennek oka van. Ugye visszanyúlik abba a régi időbe, amikor az emberek az energiájukat ebben az időszakban kirázták magukból.”

Ebben az évben nem volt kiszebábégetés és séta a falu központjában. A szervezők inkább kicsit kisebb, de annál szórakoztatóbb programot találtak ki a gyerekeknek. Az esemény alatt táncolhattak, énekelhettek és rajzolhattak. A szülők az előkészületekben segédkeztek.

Sós Nóra, programkoordinátor, Művelődési Ház, Horgos: „Hatalmas igény van arra, hogy a közösséget összefogjuk, hogy kicsik és nagyok jól érezzék magukat, és nem máskor, mint a farsangi időszakban gondoltunk arra, hogy ezt megtartjuk. Így kicsik, szülők, nagyszülők is be tudtak öltözni, és jó hangulattal, hangos szóval tudjuk elűzni a telet.”

Az esemény végén díjazták a legkreatívabb jelmezeket, valamint tea és csőrege fánk várta az érdeklődőket.

farsang
faludiszkó
Kreatív Kézműves Kuckó
Művészetek Háza
Horgoš

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.