Ugrás a tartalomra

Farsangi királyi udvarrá alakult a szabadkai Népkör

2023.02.18
20:10
2023.02.19
16:07
Forrás
Pannon RTV
Mesélő Népkör címmel szerveztek farsangi mulatságot a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban.

A jelmezbe bújt gyerekeket Hamupipőke-táncjáték, táncmulatság, kreatív alkotóműhely, sok-sok játék és móka várta. A telet hangos énekkel és kiszebábégetéssel űzték el.

Farsangi királyi udvarrá alakult a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ. Természetesen nem csak királyok, királylányok és lovagok ünnepeltek ebben az udvarban. Voltak itt focisták, pillangók, indiánok, menyasszonyok, busók, de még báránykák is.

„Jól érzem magam, Belle hercegnő vagyok.”

„A barátaiddal tudsz lenni, be tudsz öltözni, lehet táncolni. Favágónak öltöztem.”

„Ettem, kézműveskedtünk, játszottunk, táncoltunk.”

A Népkör évről évre megszervezi a farsangi mulatságot. A télűző ünnepség egyre népszerűbb.

Szécsi Viktória, művészeti vezető, Róna Táncegyüttes: „Ha szívből teszed, amit teszel, akkor ez érződik, látszik a munkádon, szemeden. Úgy tapasztalom, hogy nagyon szívesen jönnek hozzánk kicsik és nagyok is, legyen szó népkörös tagokról, vagy más településről érkezett vendégekről.”

A népkörös gyerekek szülei is kivették részüket az előkészületekből, így Bartók Beáta is. Jó sok farsangi fánkot sütöttek, hogy minden éhes szájnak jusson a finomságból.

„Körülbelül 100-120 fánkot sütöttünk. A tökéletes fánk jó puha és levegős.”

A gyerekek alig várták, hogy besötétedjen, hiszen ezután következett az est fénypontja, a kiszebáb égetése. Mindenki olyan hangos énekkel űzte a telet, hogy hamarosan biztosan megérkezik a tavasz.

Mesélő Népkör
Népkör
Népkör Magyar Művelődési Központ
farsang

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű