Ugrás a tartalomra

Fedák Sári - monodráma Szűcs Nelli előadásában Magyarkanizsán

2021.09.10
09:31
2021.09.10
09:39
Forrás
Pannon RTV
A 20. század egyik legnagyobb magyar színésznőjének emlékére született az előadás.

A Fedák Sári című monodrámát láthatta a nagyérdemű tegnap este a Kanizsai Írótábor kísérőrendezvényeként, Szűcs Nelli, a budapesti Nemzeti Színház művésze előadásában. A rendező elmondása szerint az előadás azzal a céllal jött létre, hogy felelevenítse a 20. század egyik legnagyobb magyar színésznőjének emlékét, megismertesse a közönséggel nem mindennapi életének részleteit, valamint, hogy bepillantást nyerjen a néző abba korba is.

Fedák Sárit a második világháború után méltatlan és bizonyítatlan vádak miatt börtönbüntetésre ítélték, hazájában soha többé nem léphetett színpadra. Külön érdekesség, hogy Szűcs Nelli is Beregszászon született, akárcsak Fedák Sári, akit a darabban megszemélyesít.

Fedák Sári
Szűcs Nelli
Magyarkanizsai Írótábor

Most

13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.
09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.