Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Fehér Ferenc vajdasági magyar költőre emlékeztek Újvidéken

2019-04-12
13:53
2019-04-12
19:08
Forrás
Pannon RTV
Alkalmi műsorral és koszorúzással emlékeztek meg ma délelőtt Újvidéken Fehér Ferenc vajdasági magyar költőről.

A Vajdasági Magyar Szövetség, a Magyar Nemzeti Tanács, a Magyar Kultúra Lovagrendje, valamint a pirosi Fehér Ferenc Magyar Művelődési Egyesület képviselői is lerótták tiszteletüket a költőről elnevezett téren lévő mellszobornál. Az eseményt a Vajdaság Magyar Szövetség újvidéki városi szervezete hívta életre.

Erdély Lenke, újvidéki elnök, VMSZ: „Nemcsak Fehér Ferencre emlékezünk ezúttal, hanem azokra a közéleti személyekre, költőkre, írókra, akik a kezdeteknél fogva itt voltak velünk, és emlékeztek velünk együtt Fehér Ferencre, de ma már vagy betegség miatt, vagy mert örökre elköltöztek tőlünk, nem lehetnek jelen. Ezzel mi egy hagyományt teremtettünk, és a hagyományoknak megőrző szerepük van. Tehát az újvidéki magyar közösség megőrzése tulajdonképpen a mi végső célunk.”

Újvidék
Erdély Lenke
Fehér Ferenc
koszorúzás

Most

21:52, Frissítve: 22:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia Jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.
19:14, Frissítve: 19:24

Megmentették a Notre-Dame festményeit

Már csak négy műtárgy maradt bent, amelyek szintén érintetlenek, de egyelőre nem lehet hozzájuk férni, mert a helyet, ahol találhatók, még mindig nem biztosították a hatóságok.
19:02, Frissítve: 19:11

Virágfesztivál Kúlán

Több mint 50 kiállító szebbnél-szebb standjáról válogathatnak a növények szerelmesei a kúlai virágfesztiválon
18:55

Hetven éves az óbecsei Kajak-kenu Klub

Az idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az óbecsei Kajak-kenu Klub. Az olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelő klub múltját egy kiállítás mutatja be a Városi Múzeum.
18:31

Húsvétra hangolódtak a Népkörben

Húsvéti táncházat és kézműves foglalkozást tartottak csütörtökön a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. A húsvéti műhelymunkán hagyományos és modern módszerekkel készítettek hímes tojásokat.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.