Ugrás a tartalomra

Fehér Ferenc vajdasági magyar költőre emlékeztek Újvidéken

2019.04.12
13:53
2019.04.12
19:08
Forrás
Pannon RTV
Alkalmi műsorral és koszorúzással emlékeztek meg ma délelőtt Újvidéken Fehér Ferenc vajdasági magyar költőről.

A Vajdasági Magyar Szövetség, a Magyar Nemzeti Tanács, a Magyar Kultúra Lovagrendje, valamint a pirosi Fehér Ferenc Magyar Művelődési Egyesület képviselői is lerótták tiszteletüket a költőről elnevezett téren lévő mellszobornál. Az eseményt a Vajdaság Magyar Szövetség újvidéki városi szervezete hívta életre.

Erdély Lenke, újvidéki elnök, VMSZ: „Nemcsak Fehér Ferencre emlékezünk ezúttal, hanem azokra a közéleti személyekre, költőkre, írókra, akik a kezdeteknél fogva itt voltak velünk, és emlékeztek velünk együtt Fehér Ferencre, de ma már vagy betegség miatt, vagy mert örökre elköltöztek tőlünk, nem lehetnek jelen. Ezzel mi egy hagyományt teremtettünk, és a hagyományoknak megőrző szerepük van. Tehát az újvidéki magyar közösség megőrzése tulajdonképpen a mi végső célunk.”

Újvidék
Erdély Lenke
Fehér Ferenc
koszorúzás

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.