Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Fekete Péter a Jadran Színpadon

2019-12-16
14:13
2019-12-18
23:19
Forrás
Pannon RTV
A pénz beszél, A szerelemhez nem kell szépség, Holdvilágos éjszakán, Lesz maga juszt is az enyém - örök értékű, közismert slágerek csendülnek fel december huszadikán, a szabadkai Jadran színpadon.

A Szabadkai Népszínház Magyar Társulata az évad második bemutatójára készül. A Fekete Péter című operettet láthatja pénteken este a közönség a szabadkai Jadran Színpadon. A zenés vígjáték műfajához hűen az anyagias világ törtetői fölött diadalmaskodó szerelemről szól.
Mezei Zoltán, rendező:
Mivel nem reális az alapvető kiindulópont, ebből kifolyólag azt gondoltam, hogy a díszlet és a térnek is bizonyos értelemben elrajzoltnak vagy stilizáltnak kell lenni. Ehhez jött a burlesque, és ehhez jött a burlesquenek ez a kicsit fekete fehér világa és ebből jött az, hogy rajzolunk bizonyos elemeket. Van egy varázsdoboz, a régmúltból a varázsdoboz kinyílik, és innen jön ki színész, kellék, díszlet, minden.

Eisemann Mihály zeneszerző, valamint Somogyi Gyula és Zágon István szövegírók Fekete Péter című zenés vígjátékát most a Kárpát-medencében csak Szabadkán láthatja a közönség. A szabadkai előadás érdekessége, hogy élő zenével, mutatós koreográfiával, pazar szereposztásban viszi színpadra a szabadkai magyar társulat. Körmöci Petronella, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának művészeti vezetője: Azért is érdekes ez az operett, amit mi készítünk, a mi Fekete Péterünk, mert hat szereplő játssza el az összes szerepet és a szövegben egyébként is benne lévő, beleírt humoros helyzetek, így még humorosabbá válhatnak.
A Fekete Péter című zenés vígjáték egy különleges mese, és mint minden operett, talán egy picit a színházat mutatja be a színházban - tette hozzá Körmöci Petronella.

Jadran Színpad
bemutató
Szabadkai Népszínház Magyar Társulata

Most

12:02, Frissítve: 12:29

Érkezik az influenzaszezon

Egyes szerbiai kórházakban már óvintézkedéseket vezettek be az influenza terjedésének megakadályozására. Észak-Bácskában viszont még csak elvétve fordulnak orvoshoz náthás tünetekkel a páciensek.
11:13, Frissítve: 11:22

Felmelegedés kezdődött térségünkben

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint a következő napokban a legtöbb helyen 10 fokig, vagy akár fölé is emelkedik a hőmérő higanyszála napközben.
08:23, Frissítve: 08:29

Örök tél filmbemutató

Az Örök tél című magyar történelmi filmdrámát mutatták be péntek este Magyarkanizsán. A film Havasi János Lánykák, az idő eljárt című novellája alapján készült.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.