Ugrás a tartalomra

Felejthetetlen dzsesszkoncertek Újvidéken

2019.11.15
15:41
2019.11.15
18:54
Forrás
Pannon RTV
Olasz és amerikai dzsesszzenészek fellépései tették emlékezetessé az újvidéki dzsessz fesztivál első estéjét.

A nemzetközi esemény főprogramja csütörtökön kezdődött, a koncerteket a Szerb Nemzeti Színházban tartják.

A köszöntőbeszédeket követően a rendezvényen elsőként Aleksandar Dujin zenekara lépett színpadra. A fesztiválra idén is szép számban jöttek el a dzsessz kedvelői.

Goga Kovač, Zágráb, Horvátország: „Saját magam is igyekszem bemutatni a dzsesszt az embereknek, válogatásokat készítek számukra, elviszem őket dzsessz fesztiválokra. Sokat beszélek nekik erről a zenei műfajról, és mondhatom sikeresen elcsábítom őket, hogy hallgassák meg, aztán pedig nagyon hálásak.”

Az itteni zenészek fellépése után a több évtizede együtt zenélő olasz Trovesi-Coscia duó adott koncertet.

Aljoša Boruš, Újvidék: „Lenyűgözött ez a második koncert, a klarinét és a harmonika. Az olaszok tele vannak viccekkel, anekdotáznak a zeneszámok között, maga a zene pedig isteni.”

Az estet végül Jamison Ross amerikai Grammy-díjas zenész koncertje zárta. A szervezők szerint a dzsessz iránti érdeklődés folyamatos az újvidékiek körében, maga a fesztivál pedig mostanra a város egyik kiemelt kulturális eseményévé nőtte ki magát.

Zoran Dejanović, szóvivő: „A közönség körében mindig megjelenik egy új generáció. Nagyon sok fiatalt láttam ma este, akik korábban még nem jöttek el erre a fesztiválra. Az egyetlen dolog amit mondani tudok az az, hogy holnap is találkozunk itt.”

Napijegyet a rendezvényre 800 dinárért lehet vásárolni.

Újvidék
dzsessz
dzsesszfesztivál
Aleksandar Dujin

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.