Ugrás a tartalomra

Felhívás a díszpolgári cím, a Pro Urbe- és a Dr. Bodrogvári Ferenc-díjra vonatkozó indítványok begyűjtésére

2019.04.11
08:42
Forrás
Közlemény
Szabadka Város Címeket és Elismeréseket Adományozó Bizottsága nyilvános felhívást tesz közzé indítványok begyűjtésére a díszpolgári cím, a Pro Urbe-elismerés és a Dr. Bodrogvári Ferenc-díj jelölésére.

Díszpolgári cím azoknak a személyeknek adományozható, akiknek kiemelkedő életműve jelentős és maradandó értékeket hozott a tudomány, gazdaság, művészet, oktatás-nevelés, közélet vagy művelődés terén, és akik tevékenységükkel hírnevet és elismerést szereztek a városnak hazánkban és külföldön.

PRO URBE díj adományozható olyan kiemelkedő alkotásokért vagy tettekért, melyek jelentősen hozzájárultak a város hírnevének öregbítéséhez és gyarapítják annak anyagi és szellemi értékeit.

PRO URBE díj adományozható jogi és természetes személyeknek, valamint egyéb szervezeteknek, a tudomány, művelődés és művészet terén elért kiemelkedő eredményekért, az oktatási, kommunális, szociális, egészségügyi vagy gazdasági területen kifejtett jelentős tevékenységért, továbbá olyan személyeknek, akik munkájukkal hozzájárultak a rend és közbiztonság színvonalas emeléséhez, illetve akik sport- és egyéb eredményeikkel hozzájárultak a város hírnevének gyarapításához.


A felhívás szövege megtalálható az önkormányzat www.subotica.rs honlapjának Pályázatok és hirdetmények oldalán.

Szabadka
Pro Urbe-díj
Dr. Bodrogvári Ferenc-díj

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.