Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Felhívás - Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok

2019-02-22
19:32
2019-02-22
19:42
Forrás
Pannon RTV
A Kosztolányi Dezső Irodalmi Napokat március 28-án és 29-én rendezik meg Szabadkán. A vajdasági diákok benevezését március 5-éig várják.

A Szabadkai Városi Könyvtár az általános iskolák hetedik és nyolcadik osztályos diákjai részére versmondó versenyt szervez, amelyre a tanulók Kosztolányi Dezső A szegény kisgyermek panaszai című kötetében szereplő művek egyikével nevezhetnek be március 5-éig. A vajdasági szintű megmérettetésre március 28-án kerül sor a Szabadkai Városi Könyvtár emeleti olvasótermében. A legjobbak jutalomban részesülnek.

A középiskolásoktól Kosztolányi felébredt 2019 tavaszán... címmel maximum 3 perces, irodalomtörténeti megközelítéssel készült videoblogot várnak a szervezők. Ez egyéni vagy csapatmunka lehet. A benevezéseket március 5-éig, a kész alkotások linkjét pedig 18-áig várják a Szabadkai Városi Könyvtár e-mail-címére. A beérkezett videoblogok szintén március 18-án kerülnek fel a könyvtár YouTube csatornájára, ahol lájkolni lehet majd az alkotásokat. A legtöbb lájkot szerzett mű a szakzsűri különdíjában részesül. Március 28-án a Szabadkai Városi Könyvtár földszintjén működő Amerikai Kuckóban levetítik az összes alkotást, ahol az egyének vagy csapatok rövid irodalomtörténeti indoklást adnak a filmmel kapcsolatban. A munkákat szakmai zsűri bírálja el, a legjobbak jutalomban részesülnek.

A benevezéseket a Szabadkai Könyvtár e-mail-címére várják: subiblioteka@gmail.com (Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok megjelöléssel), illetve a pozester@gmail.com címre.

A Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok tudományos tanácskozását március 29-én rendezik meg a Szabadkai Városi Könyvtárban.

A rendezvény szervezője a Szabadkai Városi Könyvtár, fő támogatója a Magyar Nemzeti Tanács és Szabadka Város önkormányzata.

Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok
Szabadkai Városi Könyvtár

Most

10:58

Vasárnap akár 16 fok is lehet

A mai felhősödés után holnap ismét napsütésre és melegebb időjárásra van kilátás térségünkben - tájékoztat a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
10:12, Frissítve: 11:42

Felújítják a több mint 130 éves vasutat

Felújítják a Törökbecse községhez tartozó Kumán és Beodra-Karlova közötti vasutat. A Szerbiai Vasutak Infrastruktúrája 11,4 millió eurós beruházásából a régi síneket és talpfákat is újakra cserélik.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Fejműtét és császármetszés egyidőben

Fejműtétet és császármetszést hajtottak végre egyszerre egy 31 éves nőn belgrádi orvosok. A kilencedik hónapban járó terhes asszony elesett, és fejsérülést szenvedett.