Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Felhívás - Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok

2019-02-22
19:32
2019-02-22
19:42
Forrás
Pannon RTV
A Kosztolányi Dezső Irodalmi Napokat március 28-án és 29-én rendezik meg Szabadkán. A vajdasági diákok benevezését március 5-éig várják.

A Szabadkai Városi Könyvtár az általános iskolák hetedik és nyolcadik osztályos diákjai részére versmondó versenyt szervez, amelyre a tanulók Kosztolányi Dezső A szegény kisgyermek panaszai című kötetében szereplő művek egyikével nevezhetnek be március 5-éig. A vajdasági szintű megmérettetésre március 28-án kerül sor a Szabadkai Városi Könyvtár emeleti olvasótermében. A legjobbak jutalomban részesülnek.

A középiskolásoktól Kosztolányi felébredt 2019 tavaszán... címmel maximum 3 perces, irodalomtörténeti megközelítéssel készült videoblogot várnak a szervezők. Ez egyéni vagy csapatmunka lehet. A benevezéseket március 5-éig, a kész alkotások linkjét pedig 18-áig várják a Szabadkai Városi Könyvtár e-mail-címére. A beérkezett videoblogok szintén március 18-án kerülnek fel a könyvtár YouTube csatornájára, ahol lájkolni lehet majd az alkotásokat. A legtöbb lájkot szerzett mű a szakzsűri különdíjában részesül. Március 28-án a Szabadkai Városi Könyvtár földszintjén működő Amerikai Kuckóban levetítik az összes alkotást, ahol az egyének vagy csapatok rövid irodalomtörténeti indoklást adnak a filmmel kapcsolatban. A munkákat szakmai zsűri bírálja el, a legjobbak jutalomban részesülnek.

A benevezéseket a Szabadkai Könyvtár e-mail-címére várják: subiblioteka@gmail.com (Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok megjelöléssel), illetve a pozester@gmail.com címre.

A Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok tudományos tanácskozását március 29-én rendezik meg a Szabadkai Városi Könyvtárban.

A rendezvény szervezője a Szabadkai Városi Könyvtár, fő támogatója a Magyar Nemzeti Tanács és Szabadka Város önkormányzata.

Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok
Szabadkai Városi Könyvtár

Most

16:50, Frissítve: 16:57

A NIS vitte el a fődíjat

A NIS vitte el a fődíjat a 100 legnagyobb Szerbiában elnevezésű rendezvényen. A Kőolajipari Társaság a 2018-ban megvalósított bevételei alapján lett a legjobb a nagyvállalatok körében.
16:31, Frissítve: 16:44

„A szerb-kínai kapcsolatok rendkívüliek”

Szerbia nagyra értékeli, hogy Kína tiszteletben tartja és védi a nemzetközi jogokat - mondta Ana Brnabić szerb kormányfő a Kínai Legfelsőbb Népi Bíróság képviselőivel folytatott tárgyalásán Belgrádban
16:10, Frissítve: 16:27

Újra megbüntette az UEFA a Crvena zvezdát

Az Európai Labdarúgó-szövetség azért indított eljárást a szerbiai csapat ellen, mert biztonsági hiányosságok mutatkoztak a svájci Young Boys elleni BL-selejtező lebonyolításakor.

Népszerű