Ugrás a tartalomra

Felszentelték a Kolo Centar kápolnáját

2019.05.01
07:55
2019.05.01
19:57
Forrás
Pannon RTV
Pravoszláv szertartás keretében felszentelték a mórahalmi Kolo Szerb Kulturális Központ kápolnáját.

Az intézmény főbejáratától jobbra található helyiség nem csak a helybéli, de az ide érkező szerb hívők számára is nyitva áll a jövőben. Hamarosan pedig teljesen megnyílik a központ, és számtalan programmal várja az érdeklődőket.

Az "Életadó Forrás" nevet kapta a Kolo Szerb Kulturális Központ kápolnája Mórahalmon. Reménykednek abban, hogy a jövőben nemcsak az idelátogató szerb turistáknak lesz a zarándokhelye, hanem minden más kereszténynek is.

Svetomir Miličić szegedi pravoszláv pap szentelte fel a kápolnát. A tervek szerint a misék mellett más programok is lesznek a kápolnában: „Koncerteket is tarthatunk, és így tovább. Még sok tennivaló van, de mindez a közeljövőt, illetve a jövőt illeti.”

Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere bízik abban, hogy a most felszentelt kápolna a későbbiekben zarándokhellyé válik az idelátogató szerbek körében: „Minden embernek minden nap kell, hogy legyen kapcsolata a teremtőjével. Keresztény hitünk szerint ez fontos a mindennapi létben.”

A szertartáson Szabadka városát Horvát Tímea alpolgármester képviselte: „Nagyon fontos, hiszen ez annak az IPA-projektumnak a része, amelyben Szerbia részéről Szabadka város is partner, hiszen pont Palicson a Pandem partnere ennek a projektumnak.”

Seres István, a Kolo Szerb Kulturális Központ művészeti intendánsa bízik abban, hogy a kápolna is vonzereje lesz az intézménynek: „Magyarországon vagyunk, ahol nagyon ritkán adatik meg az, hogy a szerb ortodox egyház kápolnát szentel. Ez egy kivételes esemény és rendkívül boldogok vagyunk.”

A kulturális központ jelenleg még tesztüzemben működik, de már majálisra és az elkövetkező hetekre számtalan programot kínál a látogatóknak. További információk az intézmény Facebook-oldalán találhatók.

Kolo Szerb Kulturális Központ
Mórahalom
Horvát Tímea
Nógrádi Zoltán

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű