Ugrás a tartalomra

Feltörekvő fiatal népi együttesek a Folk Music Festen

2022.05.29
12:51
2022.05.29
16:39
Forrás
Pannon RTV
Öt népi együttes mutatkozott be a Folk Music Fest második napján a palicsi Vigadó teraszán. Idén főként a feltörekvő fiatal együtteseké volt a főszerep, de a fesztivált egy meghatározó és irányadó zenei formáció, az Ethnokor zárta.

A Folk Music Fest második napján fiatal népzenei együttesek mutatkoztak be. Juhász Gábor szervező azt mondta, ezek a fiatalok már érett zenészek, bárhol megállják a helyüket. Ezt bizonyította a Kamrás együttes, a Duhaj zenekar és a péterrévei Pengetős banda, akik egymás után léptek közönség elé.

Bolyos Miklós, a Pengetős zenekar vezetője: „Próbálunk minél több népzenét játszani, eredeti, autentikus népzenét, de mivel a faluban nagyon nagy hagyománya van a tamburának válogatunk másfajta dalokat is.”

A vajdasági muzsikusok mellett Magyarországról is érkeztek fellépők. A Pántlika zenekar először kapott meghívást a Folk Music Festre.

Szabó Magdali Anna, a Pántlika zenekar énekese: „A tamburamuzsika főleg Baján, ahol én lakom, elég gyakori jelenség, de nem feltétlenül a magyar népzene miatt, hanem ott nagy a délszláv kisebbség és szeretik a délszláv muzsikát, és sokszor csodálkoztak, hogy mi meg magyar népzenét játszunk.”

A szervezők elégedettek, a zárónapon kirakodóvásárt, táncházat és kézműves foglalkozást is tartottak.

Folk Music Fest
Szabó Magdali Anna
Bolyos Miklós

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.