Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Felújították a Becse váránál álló keresztet

2021.09.20
13:43
2021.09.20
13:49
Forrás
Pannon RTV
Visszakerült a helyére az az emlékkereszt, amelyet tizenhét évvel ezelőtt a törökbecsei Aracs 95 Polgárok Egyesülete jóvoltából állítottak az 1551-es, a törökök ellen vívott csatában Becse várát védők tiszteletére.
Pannon RTV/Zséli Ágnes

A négy méter magas akácból készült keresztet restaurálás céljából tavaly vitték el a bánáti településtől két kilométerre található Tisza- partról, amit az 1551-es, a törökök ellen vívott csatában résztvevő várvédők tiszteletére, 2004-ben helyeztek ki.

Pannon RTV/Zséli Ágnes

 Az egyesület mellett, a felújítási munkálatokból a Történelmi Vitézi Rend tagjai is bőven kivették részüket. Az eseményre Magyarországról is érkeztek résztvevők.

Pannon RTV/Zséli Ágnes
Törökbecse

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:25, Frissítve: 15:20

Csak a covid-betegeket fogadják a zöldkeresztben

Bezárt a szabadkai tüdőgondozó úgynevezett zöld része, a teljes épület a koronavírusos betegek kivizsgálására állt át. A döntést a rájuk nehezedő óriási nyomás indokolja, mint mondják, a személyzet már teherbírásának a határán van.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.