Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Fennállásának 150. évfordulóját ünnepelte a Pančevac

2019-04-16
07:56
2019-04-16
16:32
Forrás
Pannon RTV
A Pančevac hetilap folyamatos létezésének 150. évfordulóját ünnepelték meg Pancsován. A lap 2015-ben magántulajdonba került, de továbbra is beszámol a város minden fontos eseményéről.

A 150 éve folyamatosan létező helyi hetilap a legidősebb ilyen újság a Balkánon. Átlagban 36 oldalas terjedelemben, tíz-tizenkétezer példányban jelenik meg hetente. Az újság az utóbbi időben némi változáson ment át. Siniša Trajković, fő- és felelős szerkesztő, Pančevac hetilap, Pancsova: „Egy kicsit megközelítjük a magazin formát. Igyekszünk minél többet beszélni az emberekkel, akik soha nem jelentek meg a lapban, habár ezt már régóta megérdemelték. Leírjuk műemlékek történetét, amelyek mellett az átlagember elsétál, és nem tudja, mikor készültek és miért.”

Zoran Peševski, a lap tulajdonosa ajánlatára vezették be a magyar, szlovák, román és macedón nyelven készült 4 oldalas mellékleteket szerb nyelvű fordítással. Ezek felváltva, kéthetes időközökben jelentek meg az elmúlt években néhány hónapon át. Zoran Peševski, tulajdonos, Pančevac hetilap, Pancsova: „A Pančevac privatizációja után úgy döntöttem, hogy bővítjük az együttműködést a nemzeti kisebbségekkel. Pancsován 26 nemzeti kisebbség van, így írunk macedón, magyar, román és szlovák nyelven.”

Az ünnepségen a polgármester is jelen volt. Zárásként művelődési műsort mutattak be több nemzetiség táncaiból.

Pancsova

Most

16:38, Frissítve: 16:44

Kezdődik a strandszezon Palicson

Szombaton kezdődik hivatalosan a fürdőszezon Palicson. A homokos strandon 20 nyugágy és új napernyők várják a pihenni vágyókat, továbbá négy tusoló működik majd.
16:22, Frissítve: 16:28

Az Arsenal vinné Szoboszlait

Az Arsenal megvásárolná Szoboszlai Dominik játékjogát. Erről ír a Football Insider szakportál. A londoni klubnál régóta figyelemmel kísérik a 18 éves magyar támadó középpályás fejlődését.

Népszerű