Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Fennállásának 150. évfordulóját ünnepelte a Pančevac

2019-04-16
07:56
2019-04-16
16:32
Forrás
Pannon RTV
A Pančevac hetilap folyamatos létezésének 150. évfordulóját ünnepelték meg Pancsován. A lap 2015-ben magántulajdonba került, de továbbra is beszámol a város minden fontos eseményéről.

A 150 éve folyamatosan létező helyi hetilap a legidősebb ilyen újság a Balkánon. Átlagban 36 oldalas terjedelemben, tíz-tizenkétezer példányban jelenik meg hetente. Az újság az utóbbi időben némi változáson ment át. Siniša Trajković, fő- és felelős szerkesztő, Pančevac hetilap, Pancsova: „Egy kicsit megközelítjük a magazin formát. Igyekszünk minél többet beszélni az emberekkel, akik soha nem jelentek meg a lapban, habár ezt már régóta megérdemelték. Leírjuk műemlékek történetét, amelyek mellett az átlagember elsétál, és nem tudja, mikor készültek és miért.”

Zoran Peševski, a lap tulajdonosa ajánlatára vezették be a magyar, szlovák, román és macedón nyelven készült 4 oldalas mellékleteket szerb nyelvű fordítással. Ezek felváltva, kéthetes időközökben jelentek meg az elmúlt években néhány hónapon át. Zoran Peševski, tulajdonos, Pančevac hetilap, Pancsova: „A Pančevac privatizációja után úgy döntöttem, hogy bővítjük az együttműködést a nemzeti kisebbségekkel. Pancsován 26 nemzeti kisebbség van, így írunk macedón, magyar, román és szlovák nyelven.”

Az ünnepségen a polgármester is jelen volt. Zárásként művelődési műsort mutattak be több nemzetiség táncaiból.

Pancsova

Most

00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.
23:02, Frissítve: 23:14

Nem drágul a földgáz

Szerbia polgárainak egy része megnyugodhatott, mivel az illetékesek bejelentették, hogy ebben a fűtési idényben nem drágul a földgáz. Stábunk annak járt utána, hogy hogyan látják ezt a szabadkaiak.
20:33, Frissítve: 20:39

Gyásznapot rendelt el Szlovákia

A szerdán Nyitragerencsér közelében történt buszbalesetben 12 személy vesztette életét. A szlovák kormány a csütörtökön megtartott rendkívüli ülésén péntekre rendelte el a gyásznapot.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.