Ugrás a tartalomra

Fennállásának 150. évfordulóját ünnepelte a Pančevac

2019.04.16
07:56
2024.03.19
08:45
Forrás
Pannon RTV
A Pančevac hetilap folyamatos létezésének 150. évfordulóját ünnepelték meg Pancsován. A lap 2015-ben magántulajdonba került, de továbbra is beszámol a város minden fontos eseményéről.

A 150 éve folyamatosan létező helyi hetilap a legidősebb ilyen újság a Balkánon. Átlagban 36 oldalas terjedelemben, tíz-tizenkétezer példányban jelenik meg hetente. Az újság az utóbbi időben némi változáson ment át. Siniša Trajković, fő- és felelős szerkesztő, Pančevac hetilap, Pancsova: „Egy kicsit megközelítjük a magazin formát. Igyekszünk minél többet beszélni az emberekkel, akik soha nem jelentek meg a lapban, habár ezt már régóta megérdemelték. Leírjuk műemlékek történetét, amelyek mellett az átlagember elsétál, és nem tudja, mikor készültek és miért.”

Zoran Peševski, a lap tulajdonosa ajánlatára vezették be a magyar, szlovák, román és macedón nyelven készült 4 oldalas mellékleteket szerb nyelvű fordítással. Ezek felváltva, kéthetes időközökben jelentek meg az elmúlt években néhány hónapon át. Zoran Peševski, tulajdonos, Pančevac hetilap, Pancsova: „A Pančevac privatizációja után úgy döntöttem, hogy bővítjük az együttműködést a nemzeti kisebbségekkel. Pancsován 26 nemzeti kisebbség van, így írunk macedón, magyar, román és szlovák nyelven.”

Az ünnepségen a polgármester is jelen volt. Zárásként művelődési műsort mutattak be több nemzetiség táncaiból.

Pancsova

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.