Ugrás a tartalomra

Fennállásának 25 éves jubileumát ünnepelte a Rákóczi férfikórus

2021.12.12
07:44
2021.12.12
17:08
Forrás
Pannon RTV
A csókai Művelődési Házban a 11 tagú karral a velük együttműködő egyesületek is felléptek.

Értéket mentve, őrizve és továbbadva telt el 25 év a csókai Rákóczi férfikórus életében, díjakkal, kitüntetésekkel övezve, mégis amire kiemelten büszkék, az az Olsvai Imre népzenekutató emlékét éltető 2018-ban alapított Olsvai-díj - hangsúlyozta Fehér Attila, a kórus művészeti vezetője.

„A szeretet egy alapvető szó abban, hogy a kórus tovább tudjon működni, azért is, mert mindannyian nagyon szeretjük ezt csinálni, hisz ha nem szeretnénk, akkor régen abba hagytuk volna, mivel nagyon sok nehéz időszak volt.”

Különösen közel áll szívéhez a férfikórus, a Kárpát-medence legjobb férfikara ők, ami nagy büszkeséggel tölti el, hiszen a kezdettől fogva velük volt - mondta ünnepi köszöntőjében Dudás Károly, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség tiszteletbeli elnöke.

„Nem a díjak a legfontosabbak, hanem azaz erő, az a tehetség, amelyet sugároznak a közönség felé, és én biztos vagyok benne, és ezt is próbáltam megfogalmazni, hogy általuk is tovább él ez a közösség. Olyan erőt sugároznak, amitől egy kicsit elodázódik a vég és ez a közösség megmarad, hiszen mi tart meg bennünket, ha nem a csodálatos magyar anyanyelvünk és magyar kultúránk.”

A gálaműsoron többek között színpadra lépett az adorjáni Szőke Tisza Művelődési Egyesület, a padéi Takáts Rafael Magyar Kultúrkör tagjai, valamint a tornyosi Ady Endre Művelődési Egyesület asszonykórusa és citerazenekara is.

Rákóczi férfikórus
Csóka

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.