Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Férfi és nő

2019-02-23
12:46
2019-02-23
19:09
Forrás
Pannon RTV
Férfi és nő címmel tartottak cirkuszi-színházi előadást a magyarországi Fővárosi Nagycirkusz és a Békéscsabai Jókai Színház közös produkciójában a Zentai Teátrumi Napok harmadik estéjén.

Az előadás a cirkusz- és a színművészet határmezsgyéjén egyensúlyozva szóban, énekben és mozgásban szólt az egymásra találásról, a szerelemről, az összetartozásról. Liszi Melinda, színész, Békéscsabai Jókai Színház: „A férfi és nő egy állandó, bizsergető téma szerintem, ami megunhatatlan és kimeríthetetlen. Pont ezért gondoltuk azt, hogy foglalkozni kellene ezzel a témával, illetve ezért is gondoltuk, hogy valószínűleg a közönség is kapható lesz erre a témára.”

Mutatványosok

A Radnóti Miklós Szerelmi ciklusára épülő produkcióban a színészek versben és dalban meséltek a férfi és a nő között lévő sokoldalú kapcsolatról. Nagy Róbert, színész, Békéscsabai Jókai Színház: „Adott volt Radnótinak a Szerelmi ciklusa, amit mi alapul vettük, és ehhez válogattuk a dalokat. Nagyon jó kezekben voltak a dalok, tehát amit mi szerettünk volna, azt a hegedű és a zongoraművészünk, Rázga Áron és Schafer Szilveszter a sajátunkká alakítottak át.”

Részlet az előadásból

A produkció második részében teljesen a cirkusz világa tárult a nézők szeme elé zsonglőrökkel és artista művészekkel. Rieberger kis Borbála és Rieberger Norbert, artista, Fővárosi Nagycirkusz, Budapest: „A témáink főleg a párkapcsolat és a szerelem, vagy éppen a gyűlölködés, és a konfliktusok a kapcsolatban, úgyhogy egyelőre ezt a vonalat visszük és így belerakjuk a színpadon a házasságunkat és a kapcsolatunkat, valamint a táncművészettudásunkat. Egyre jobban összefonódik a cirkuszművészet és a táncművészet.”

A látványos produkciókat hosszú perceken át tartó vastapssal jutalmazta a közönség.

Fővárosi Nagycirkusz
Zentai Teátrumi Napok
Zenta

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:20, Frissítve: 20:26

Magyarul csak a Semmi lesz Óbecsén

Elkezdődött a 62. Májusi Játékok, a gyermek- és ifjúsági színjátszók nemzetközi fesztiválja Óbecsén. A Fabula Rasa Színjátszó Grund Semmi című ifjúsági előadása kedden 18:15-kor lesz műsoron.
19:10, Frissítve: 20:29

A Tisza vízállása 374 centiméter Zentánál

Ez a szint teljesen átlagosnak mondható ebben az időszakban, áradástól nem kell tartani - mondják az illetékesek. A víz szintje 15-20 centimétert emelkedhet az elkövetkező napokban az esőzések miatt.
17:23

A méhek világnapja

Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet arra figyelmeztet, hogy a beporzók számának és sokféleségének csökkenése katasztrofális következményekkel járhat táplálkozásunkra nézve.

Népszerű