Ugrás a tartalomra

Férfi és nő

2019.02.23
12:46
2020.01.25
14:43
Forrás
Pannon RTV
Férfi és nő címmel tartottak cirkuszi-színházi előadást a magyarországi Fővárosi Nagycirkusz és a Békéscsabai Jókai Színház közös produkciójában a Zentai Teátrumi Napok harmadik estéjén.

Az előadás a cirkusz- és a színművészet határmezsgyéjén egyensúlyozva szóban, énekben és mozgásban szólt az egymásra találásról, a szerelemről, az összetartozásról. Liszi Melinda, színész, Békéscsabai Jókai Színház: „A férfi és nő egy állandó, bizsergető téma szerintem, ami megunhatatlan és kimeríthetetlen. Pont ezért gondoltuk azt, hogy foglalkozni kellene ezzel a témával, illetve ezért is gondoltuk, hogy valószínűleg a közönség is kapható lesz erre a témára.”

A Radnóti Miklós Szerelmi ciklusára épülő produkcióban a színészek versben és dalban meséltek a férfi és a nő között lévő sokoldalú kapcsolatról. Nagy Róbert, színész, Békéscsabai Jókai Színház: „Adott volt Radnótinak a Szerelmi ciklusa, amit mi alapul vettük, és ehhez válogattuk a dalokat. Nagyon jó kezekben voltak a dalok, tehát amit mi szerettünk volna, azt a hegedű és a zongoraművészünk, Rázga Áron és Schafer Szilveszter a sajátunkká alakítottak át.”

A produkció második részében teljesen a cirkusz világa tárult a nézők szeme elé zsonglőrökkel és artista művészekkel. Rieberger kis Borbála és Rieberger Norbert, artista, Fővárosi Nagycirkusz, Budapest: „A témáink főleg a párkapcsolat és a szerelem, vagy éppen a gyűlölködés, és a konfliktusok a kapcsolatban, úgyhogy egyelőre ezt a vonalat visszük és így belerakjuk a színpadon a házasságunkat és a kapcsolatunkat, valamint a táncművészettudásunkat. Egyre jobban összefonódik a cirkuszművészet és a táncművészet.”

A látványos produkciókat hosszú perceken át tartó vastapssal jutalmazta a közönség.

Fővárosi Nagycirkusz
Zentai Teátrumi Napok
Zenta

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.