Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Férfi és nő

2019-02-23
12:46
2019-02-23
19:09
Forrás
Pannon RTV
Férfi és nő címmel tartottak cirkuszi-színházi előadást a magyarországi Fővárosi Nagycirkusz és a Békéscsabai Jókai Színház közös produkciójában a Zentai Teátrumi Napok harmadik estéjén.

Az előadás a cirkusz- és a színművészet határmezsgyéjén egyensúlyozva szóban, énekben és mozgásban szólt az egymásra találásról, a szerelemről, az összetartozásról. Liszi Melinda, színész, Békéscsabai Jókai Színház: „A férfi és nő egy állandó, bizsergető téma szerintem, ami megunhatatlan és kimeríthetetlen. Pont ezért gondoltuk azt, hogy foglalkozni kellene ezzel a témával, illetve ezért is gondoltuk, hogy valószínűleg a közönség is kapható lesz erre a témára.”

Mutatványosok

A Radnóti Miklós Szerelmi ciklusára épülő produkcióban a színészek versben és dalban meséltek a férfi és a nő között lévő sokoldalú kapcsolatról. Nagy Róbert, színész, Békéscsabai Jókai Színház: „Adott volt Radnótinak a Szerelmi ciklusa, amit mi alapul vettük, és ehhez válogattuk a dalokat. Nagyon jó kezekben voltak a dalok, tehát amit mi szerettünk volna, azt a hegedű és a zongoraművészünk, Rázga Áron és Schafer Szilveszter a sajátunkká alakítottak át.”

Részlet az előadásból

A produkció második részében teljesen a cirkusz világa tárult a nézők szeme elé zsonglőrökkel és artista művészekkel. Rieberger kis Borbála és Rieberger Norbert, artista, Fővárosi Nagycirkusz, Budapest: „A témáink főleg a párkapcsolat és a szerelem, vagy éppen a gyűlölködés, és a konfliktusok a kapcsolatban, úgyhogy egyelőre ezt a vonalat visszük és így belerakjuk a színpadon a házasságunkat és a kapcsolatunkat, valamint a táncművészettudásunkat. Egyre jobban összefonódik a cirkuszművészet és a táncművészet.”

A látványos produkciókat hosszú perceken át tartó vastapssal jutalmazta a közönség.

Fővárosi Nagycirkusz
Zentai Teátrumi Napok
Zenta

Most

17:24, Frissítve: 17:34

Jó termést remélnek a szőlészek

A legtöbb észak-bácskai szőlősben alszanak még a tőkék. Ez a csapadékmenetes, a szőlőtőkékre még hűvös idő a legjobb metszésre. Eddig a legtöbb helyen a betakart tőkék bontása történt meg.
16:54, Frissítve: 18:16

Meghalt Baló György

A magyarországi televíziós szerkesztő, műsorvezető, a Magyar Televízió volt kulturális igazgatója, Pulitzer- és Prima Primissima-díjas újságíró 71 éves volt.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.