Ugrás a tartalomra

Fergeteges koncertet adott az Uprize a VM4K-ban

2020.07.03
11:31
2020.07.03
17:39
Forrás
Pannon RTV
A zentai Uprize zenekar állította talpra a VM4K klub közönségét csütörtökön Szabadkán. A csapat 2015 óta létezik és a reggae hangzásvilágot a groove és a funk elemeivel ötvözi.

Nem sokan maradtak ülve csütörtökön a VM4K klubban Szabadkán. Az öt éve létező együttes igazi hangulatteremtő formáció. A zene, a mozdulat és a szöveg harmóniájával belelopták magukat a közönség szívébe.

Pintér Tamás, gitár, vokál, Uprize zenekar: „Mindannyiunk más zenei világból jött, keverednek a zenei stílusok a zenénkben, úgyhogy az alapja reggae, de funky elemek, sőt dísztorzió, gitár, teljesen nyitottak vagyunk minden zenei stílus felé.”

Márki Dániel a zenekar énekese azt mondja, a barátság és a zene szeretetéből indult ki minden, azóta is csapatban dolgoznak, a zeneszámokat is közösen írják: „Volt, hogy gitárosok írtak dalt, a szöveget többnyire a Pittel írjuk, aki előttem beszélt, és mindenféle kialakul hangulatunktól függően, ahogy összejönnek a dolgok és a későbbiekben kidolgozzuk. Többnyire együtt és aztán mindenki hozzáteszi a magáét, és aztán kijön valami egyveleg, ami, ha a hatunk szűrőjén átmegy, akkor zenélünk.”

Az esten többnyire saját számokat játszottak és a nyár végére néhány új dallal is debütálnak majd.

Uprize
VM4K
koncert
Pintér Tamás
Márki Dániel

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.