Ugrás a tartalomra

Fiatal zongoristák versenye Szabadkán

2018.11.26
13:56
2018.11.26
16:07
Forrás
Pannon RTV
Pianissimo elnevezésű fiatal zongoristák versenyét szervezik meg immár negyedik alkalommal a Szabadkai Zeneiskola dísztermében.

Az eseményre több mint száz általános és középiskolás szerbiai zongorista nevezett be. A megmérettetés csütörtök délután kezdődik, majd szombaton tanfolyamokon vehetnek részt a versenyzők. Vasárnap délben folytatódik a verseny. A megnyitó és záró hangversenyekre, valamint magára a megmérettetésre a belépés díjtalan.

Máté Krisztina, szervező: „A rendezvény megnyitó hangversenye csütörtök este hét órakor kerül megrendezésre a Városháza dísztermében. Fellép a Floreus zongorakettős: Sanja Lukovac és Dér Andrea Milovanović. Műsorukon négykezes zongoradarabok szerepelnek eredeti, illetve átírt műveket hallhatnak. A fesztivál záró hangversenyét pedig vasárnap este hét órakor rendezzük meg szintén a Városháza dísztermében, ahol a zongora verseny legjobb díjazottjai kerülnek a közönség elé.”

Pianissimo
zongora
verseny
zeneiskola

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.