Ugrás a tartalomra

A filmet ünneplik Karlovy Varyban

2021.08.19
17:37
Forrás
MTI
Karlovy Varyban pénteken kezdődik az 55. nemzetközi filmfesztivál.

Közép-Európa egyetlen A-kategóriás filmszemléjén kilenc nap alatt mintegy 70 ország alkotójának másfélszáz filmjét lehet megnézni, több mint harmincat nemzetközi premierben. Magyar alkotó munkáját is beválogatták a programba, Kis Hajni első mozifilmjét, a magyar-szlovák koprodukcióban készült Külön falka című alkotást a Nyugattól Keletre elnevezésű versenyprogramban vetítik. Az ünnepélyes díjkiosztót augusztus 28-án tartják. Karlovy Varyba, a fesztiválra idén is számos ismert filmes személyiség érkezik. Ott lesz például a kétszeres Oscar-díjas Michael Caine, Ethan Hawke és Johnny Depp is.

A pandémia miatt a filmszemlét idén a szokásosnál (június vége/július eleje) jó másfél hónappal később, augusztus 20. és 28. között tartják. A filmvetítéseken kötelező legalább FFP2-es arcmaszkot viselni. Aki jegyet vált valamelyik moziba, karszalagot kap, mindennek a feltétele azonban a beoltottság vagy egy friss negatív vírusteszt. A beoltottak karszalagja a fesztivál egészére szól, míg a negatív teszttel rendelkezőké csak korlátozott időre. Koronavírustesztek a fesztivál helyszínén is elvégezhetők, és oltási központ is működni fog.

Karlovy Vary
film
filmfesztivál
mozi

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.