Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Filmklubot indít a VM4K

2022.02.04
10:53
2022.02.04
15:15
Forrás
Pannon RTV
Az első vetítés február 10-én este lesz.

Elsőként az 1970-es Büntetőexpedíciót tekintheti meg a közönség. Azután minden hónap harmadik csütörtökén vetítenek magyar alkotásokat az érdeklődőknek. Ezt is beharangozták a Csütörtök esték programsorozat legutóbbi beszélgetésén. Dudás Viktor filmszakértő a magyar filmművészet alakulásáról és nemzetközi hatásáról is beszélt a Pannon RTV igazgatóhelyettesének, Agárdi Gábornak. Elhangzott, hogy egyre több alkotó készít személyesebb hangvételű, szerzői filmet. Illetve arról is szó volt, hogy a streaming szolgáltatók és szolgáltatások nagy teret hódítanak, amiatt pedig a mozihálózatok működése is átalakulófélben van.

Pannon RTV

Dudás Viktor, filmszakértő, Magyarország: „Amely produkciók igazán komoly kihívások elé néznek, azok a kis költségvetésű művészfilmek, amelyek valószínűleg a filmszínházakban nehezebben fognak tudni közönséget találni. Azok a nagy költségvetésű, vizuális szőnyegbombázásra építő filmek, mint például a Marvel vagy a Stars Wars univerzum, azok nyilvánvalóan meg fogják találni a közönségüket a mozikba. A mozik számára egyfajta kreatív kihívás, hogy az olyan kis költségvetésű filmeket, művészfilmeket azokat ismét műsoron tudják tartani.”

filmklub
VM4K
Szabadka
Agárdi Gábor

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.