Ugrás a tartalomra

A filmművészet összehozza a fiatalokat

2018.03.22
14:23
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
IPA projektet valósít meg Szabadka és Szeged. A Szabadkai Szabadegyetem és a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. képviselői ma közös konferencián ismertették a részleteket.

A Filmy nevet viselő határon átnyúló projekt célja a közös együttműködés megteremtése, hiszen a résztvevők szerint a térségben hiányoznak a filmművészetet támogató intézmények, ahol a filmkedvelők tapasztalatcseréje lehetővé válna.

Vladimir Perović, projektmenedzser, Szabadkai Szabadegyetem: „A projekt három különböző programot foglal magába. Az egyik a filmklubok létrehozása a különböző helyi közösségekben, a határ menti régiókban. A második a két nemzetközi fesztivál együttműködését jelenti. Ez az Európai Filmek Palicsi Fesztiválja, amelyet a Szabadkai Szabadegyetem szervez és a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál, amelyet a szegedi partnereink szerveznek. A harmadik pillér vagy harmadik program pedig a filmművészet területén végzett oktatás.

A szabadkai és szegedi projektpartnerek elsősorban a filmfesztiválokra építették az együttműködésüket. Jávorszky Iván, ügyvezető igazgató, Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.: „Egy évvel ezelőtt mi is elindítottunk egy Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivált Szegeden, amelyik nagyon jól sikerült, és azt gondolom, hogy ez a két szomszédos nagy település nagyon jól ki tudja egészíteni egymást és kölcsönösen segíteni tudjuk egymást.”

A projekt összköltségvetése csaknem 128 ezer euró, ebből az Európai Unió hozzájárulása megközelítőleg 110 ezer euró.

filmművészet
Filmy
projekt
IPA
Szeged
Szabadka

Most

10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.