Ugrás a tartalomra
Facebook/Népkör Magyar Művelődési Központ

Filmtükrön innen és túl

2020-09-25
07:57
2020-09-26
13:27
Forrás
Pannon RTV
Új programot indított a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ Filmtükrön innen és túl címmel.

A filmeket a megfelelő előírások és távolságtartás betartásával vetítik korlátozott számú közönség előtt, akár több alkalommal is.

Az első filmet, A magyar Olympiászt, csütörtökön mutatták be. A Zámborszki Ákos által rendezett  dokumentumfilm Vermes Lajosnak állít emléket, akinek a modernkori olimpiákat megelőző Palicsi Játékokat is köszönhetjük.

A filmprogram válogatója és a vetítések moderátora Siflis Zoltán filmrendező.

„Fontos az emléktábla, fontosak a cikkek, a szobor is nagyon fontos, de hogy megismerjük az érző, mindenféle tulajdonsággal és életcsapással megáldott embert, azt igazából egy jól elkészített portré dokumentumfilm tudja bemutatni, nem beszélve egy játékfilmről. Hiszen annyira összetett és kalandos életet mondhat magának a szép kort megért Vermes Lajos, hogy nemcsak egy ilyen értékes dokumentumfilmben lehetne róla szólni. A történetek, amelyek részben ebben a filmben megjelennek és érintve lesznek, kifejezetten egy komoly magyar játékfilmnek a története is lehetne.”

Népkör
Szabadka
Filmtükrön innen és túl
Siflis Zoltán

Most

22:04, Frissítve: 22:09

Trump és Biden televíziós csatái

Dübörög az elnökválasztási kampány az Egyesült Államokban. Donald Trump republikánus párti jelölt, a jelenlegi elnök és Joe Biden, a demokraták jelöltje szállt ringbe a Fehér Házért.

Népszerű