Ugrás a tartalomra

Filmtükrön innen és túl

2020.09.25
07:57
2020.09.26
13:27
Forrás
Pannon RTV
Új programot indított a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ Filmtükrön innen és túl címmel.

A filmeket a megfelelő előírások és távolságtartás betartásával vetítik korlátozott számú közönség előtt, akár több alkalommal is.

Az első filmet, A magyar Olympiászt, csütörtökön mutatták be. A Zámborszki Ákos által rendezett  dokumentumfilm Vermes Lajosnak állít emléket, akinek a modernkori olimpiákat megelőző Palicsi Játékokat is köszönhetjük.

A filmprogram válogatója és a vetítések moderátora Siflis Zoltán filmrendező.

„Fontos az emléktábla, fontosak a cikkek, a szobor is nagyon fontos, de hogy megismerjük az érző, mindenféle tulajdonsággal és életcsapással megáldott embert, azt igazából egy jól elkészített portré dokumentumfilm tudja bemutatni, nem beszélve egy játékfilmről. Hiszen annyira összetett és kalandos életet mondhat magának a szép kort megért Vermes Lajos, hogy nemcsak egy ilyen értékes dokumentumfilmben lehetne róla szólni. A történetek, amelyek részben ebben a filmben megjelennek és érintve lesznek, kifejezetten egy komoly magyar játékfilmnek a története is lehetne.”

Népkör
Szabadka
Filmtükrön innen és túl
Siflis Zoltán

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.