Ugrás a tartalomra

A Fokos zenekar koncertjével indultak újra a programok a VM4K Klubban

2020.06.12
14:18
2020.06.12
17:15
Forrás
Pannon RTV
Koncertekkel és nyári táborokkal várja újra a közönséget a VM4K Klub Szabadkán. Csütörtökön az izolációs időszak után az első fellépésre a Fokos zenekart hívták meg.

Az együttes ez alkalommal az elmúlt évek népzenei gyűjtéséből állította össze repertoárját, és teljes zenekari felállásban erdélyi,felvidéki, magyarországi és vajdasági népzenét játszottak.

A VM4K csapata az izolációs időszakban online tartalmakkal szólította meg az érdeklődőket. Csütörtöktől viszont a VM4K újból megnyitotta kapuit és szervezi a nyarat.

Csizmár Rita, szakmai referens, VM4K: „Egy hét múlva csütörtökön a Kurina trio and friend zenekar érkezik, majd a hónap utolsó csütörtökjét a Borsos Dóra és zenekarával zárjuk. Huszonkettedikétől indulnak a táboraink, öt héten keresztül hét táborban várjuk a hozzánk érkező gyerekeket, illetve fiatalokat egyaránt.”

A Fokos zenekart is érzékenyen érintette az egészségügyi válsághelyzet, viszont amikor csak tehették próbáltak és ötleteltek, aminek eredményeként hamarosan megjelenik az első énekelt verseket tartalmazó lemezük.

Szerda Balázs, brácsás, Fokos zenekar: „Természetesen nagyon vártuk a nagyzenekaros együtt muzsikálásos lehetőségeket és ez az első alkalom a járványhelyzet óta, amikor nagyzenekarként színpadra állunk, két Trianon megemlékezésen már muzsikáltunk, de ez az egész estés koncert, úgyhogyn agyon örülünk neki.”

Az együttes is tervezi a nyarat, az elmaradt rendezvényeket ősszel pótolják.

Fokos zenekar
VM4Köz.Klub

Most

17:07, Frissítve: 17:18

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.
13:32, Frissítve: 17:33

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.