Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

A Fokos zenekar zenéjétől volt hangos a VM4K

2019.07.19
08:28
2019.07.19
16:31
Forrás
Pannon RTV
Vajdasági nóták, mezőségi dallamok csendültek fel a klubesten.

A népszerű Fokos zenekar volt a legutóbbi vendége a szabadkai VM4K klubestjének. A főként óbecsei fiatalokból álló banda, a Fölszállott a páva című népzenei vetélkedő legutóbbi műsorának győztese a magyar népzene legszebb darabjait hozta el a klubestre. A dalcsokrokban nem csak a népzenei berkekben klasszikusnak számító mezőségi dallamok, hanem például vajdasági nóták is fel-felcsendültek, a többi között a zenekar nemrégiben megjelent lemezéről is, amelyen óbecsei gyűjtésüket hallhatjuk.

Szerda Balázs, brácsás, Fokos Zenekar: „Erdély a legrészletesebben ismert tájegység, és nyilván ott már falvakra, illetve emberekre tudjuk bontani a táncot, illetve a muzsikát, és természetesen mi is azzal kezdtük. Mi is erdélyi anyagokkal kezdtünk el foglalkozni, ami a zenekarnak ugyanúgy kedvence maradt, most is nagyon szeretjük, és nagy örömmel mutatjuk meg, és igyekszünk a lehető leghitelesebben megszólaltatni, de természetesen ehhez hozzájött nagyon gyorsan a dél-alföldi magyar tamburamuzsika, ugyanis rájöttünk, hogy akkor lehetünk igazán hitelesek, ha a saját anyagunkra építkezünk elsősorban.”

Fokos
Fokos zenekar
VM4K
klubest
VM4Köz.Klub
koncert
népzene
vajdasági nóták
nóta
Óbecse
Fölszállott a páva
magyar népzene
dalcsokor
mezőségi

Most

21:04, Frissítve: 21:16

Kivonulnak a térségből

Eszem ágában sincs arra utasítani a szerb katonaságot, hogy lépjék át a Szerbia és Koszovó közötti adminisztratív vonalat - nyilatkozta a Financial Times brit lapnak Aleksandar Vučić.
16:05, Frissítve: 17:32

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség a magyar kormány támogatásának köszönhetően. A fejlesztés által lehetőség nyílik arra, hogy a helyi evangélikus közösség hitében megmaradhasson. Az ünnepélyes felszentelést ma délelőtt tartották.
14:45, Frissítve: 16:26

Ragadós, szaftos, megnyalhatod utána minden ujjadat

Hatodik alkalommal szervezték meg a Szent Mihály-napi körömpörköltfőző-versenyt a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A VMSZ helyi szervezete által megtartott hagyományőrző gasztronómiai eseményen idén 19 csapat vett részt.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.